Castelló: L’Expo-Marató celebra el desé aniversari


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 15-02-2020
 

Esport, formació i diversió el dissabte 15 de febrer, el dia previ a la X Marató BP Castelló i al VII 10K FACSA Castelló

El cap de setmana esportiu per excel•lència a Castelló té l’epicentre a l’Expo-Marató, celebrata La Pèrgola del parc Ribalta. A l’edició de l’any 2020 i com a principal novetat, l’Expo-Marató ha estat concentrattan sols en un dia, el dissabte 15 de febrer, el dia previ a la competició esportiva.

La jornada ha començat a les 9:00 amb el tradicional Breakfast Run, un entrenament suau i divertit guiat per l'atleta Dori Iniesta, de Run Addiction Castelló. Els corredors i corredores de la X Marató BP Castelló i del VII 10K FACSA Castelló han gaudit d'un entrenament grupal i d'un desdejuni per a recuperar forces. Posteriorment, a les 10:00 s'ha celebrat la inauguració oficial de l’Expo-Marató al recinte de La Pèrgola, començant així la desena trobada de milers de corredors professionals a Castelló, que, a més, lliuren els seus dorsals al llarg d’aquest dia.

A les 11:00 s'ha celebrat un dels esdeveniments més esperats del dia, la X Marató Infantil C.C. Salera, una col•laboració amb el centre comercial que s'ha refermat al llarg d’una dècada. Es tracta d'una jornada lúdica i esportiva no competitiva on els més petits s'han convertit en els atletes protagonistes per un dia. La prova ha reunit a més de 500 xiquets i xiquetes disposats a gaudir del running, havent dut a terme sis curses (en sis categories diferents) en un ambient festiu i recolzat en tot moment pels pares i mares allí presents. Al finalitzar la X Marató Infantil, tots els xiquets i xiquetes que han participat han rebut una medalla i una camiseta com a premi pel seu esforç, cortesia del C.C. Salera. Paral•lelament a la celebració de la Marató infantil, també s’ha celebratal parc Ribalta la MasterClass Spinning Avalancha a favor del projecte “Conquistando el Himalaya”.

A les 11:30 ha començat la presentació dels atletes d'elit de la X Marató BP Castelló. En paraules de Juanma Medina, vicepresident del C.A Running Castelló, “desde l'organització s'ha apostat per un ventall d'atletes d'elit amb un gran nivell, alguns dels quals són categoria Plata i Bronze”. L'objectiu de l'organització de la Marató BP Castelló al desé aniversari és “fer una cursa encara millor que la de l'edició passada i com a mínim, aconseguir els rècords assolits a l’any 2019”. Així mateix, cal destacar que un dels objectius de l'organització és aconseguir el rècord femení, que no s’aconsegueix des de l'any 2011, en aquell moment de la mà de Jemima Jelagat. La guanyadora a la categoria femenina de la Marató BP Castelló l'any 2019, Lemelem Berha, torna a córrer aquest any i intentarà aconseguir el rècord que l'any passat se li va resistir per tan sols vint segons (la seua marca va ser 2:28:52).

Després de la presentació dels atletes d'elit i per a finalitzar la meitat de la jornada, a les 12:00 s’ha celebrat la taula redona “Preparació nutricional per a la marató: estratègies nutricionals per a millorar la teua marca personal”, a càrrec d'Ana Benedicto Menero, responsable del centre Garaulet Castelló; i Juan Pons, responsable de Nutrinovex, que han oferit consells nutricionals per a preparar llargues distàncies com la Marató BP Castelló.

Al llarg d’aquesta vesprada es duran a terme dos activitats programades al X Expo- Marató. A les 16:30 es realitzarà la presentació oficial dels pràctics tant de la Marató com del 10K. Es tracta d'un reconeixement als atletes que es presten a ser la referència dels corredors a diferents ritmes. Posteriorment, a les 17:00, es celebrarà una altra taula redona multidisciplinària, que porta per nom: “Marató, entrenament físic i mental del corredor”, on participaran reconegudes professionals com Beatriz Molina, atleta i professora de pilates en CareSport, reflexóloga podal i massatgista; Dori Iniesta, atleta i entrenadora en Run Addiction; i Gemma Arenas, subcampiona del món Skyrunning a Escòcia 2018, campiona del món per seleccions 2018 en Penyagolosa, campiona ultra Skyrunning World Sèries 2016 i campiona d'Espanya de la Marató 2019.

Cal recordar que a les 20:00 finalitzarà el X Expo-Marató i que al dia següent, el diumenge 16 de febrer a les 9:00 començarà la X Marató BP Castelló i el VII 10K FACSA Castelló.

Per a més informació: www.maratonbpcastellon.com


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana