Castelló: La Marató BP Castelló celebra l’Etiqueta de Bronze aconseguint dos rècords al desé aniversari


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193633_119619/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-02-2020
La Marató BP Castelló celebra l’Etiqueta de Bronze aconseguint dos rècords al desé aniversari


El VII 10K FACSA Castelló també va registrar marques importants, consolidant-se com una de les curses més ràpides d'Espanya.

L'organització ha comunicat que la propera edició es celebrarà el diumenge 28 de febrer de 2021.

Aquest matí a les 11:30, al saló de plens de l'Ajuntament de Castelló, s'ha celebrat una roda de premsa on s'ha fet balanç de la X Marató BP Castelló i del VII 10K FACSA Castelló, que van tindre lloc el passat 16 de febrer a Castelló.

L'organització té motius per a sentir-se satisfeta d'una marató imparable a l'hora d'aconseguir rècords. Josep Soldevila, president del C.A Running Castelló, ha recordat els rècords d'aquesta edició de l'any 2020.L'atleta etíop Lemi Dumecha va ser el primer en creuar la línia de meta aconseguint una marca de 2:07:43, assolint, a més, la seua millor marca personal. Un rècord que va arribar un any després de la marca aconseguida per Andualem Belay, restant mig minut al crono. En dones es va imposar Webalem Basaznew, registrant el segon rècord de la marató castellonenca. Amb la marca 2:27:39, l'atleta d’Etiòpia va aconseguir polvoritzar el rècord aconseguit per Jemima Jelagat l'any 2011 (2:28:32) i assolir el desitjat rècord que, per vint segons, no es va poder aconseguir a la passada edició de l’any 2019.

Actualment, la Marató BP Castelló té la divuitena millor marcaa nivell mundial, a l’any 2019 va ser la quinta marató d'Espanya millor valorada per la Real Federació Espanyola d'Atletisme, té la quarta millor marca a la categoria masculina a Espanya,i es manté a la quarta posició del top de maratons més ràpides d'Espanya, tan sols per darrere de València,Sevilla i Barcelona, i per davant de Donostia o Màlaga.

Per l’altra banda, el VII 10K FACSA Castelló, tot i no registrar rècords en aquesta edició, sí que va obtindre excel•lents marques, gràcies als atletes etíops Debede Teka (28:57) i Likina Amebaw (32:55) que han permés consolidar a aquesta prova esportiva com una de les curses més ràpides del panorama nacional.

Els representants de les màximes empreses patrocinadores, Juan Carlos Navarro per BP i Manolo Breva per FACSA, han declarat el seu agraïment tant a l'organització com a l'Ajuntament de Castelló. Juan Carlos Navarro ha manifestat el desig de BP de “continuar sent el patrocinador de referencia” assegurant que la Marató BP Castelló és “el màxim exponent dels patrocinis de la companyia a Castelló”. Per l’altra banda, Manolo Breva ha declarat “l’orgull de FACSA per estar patrocinant el 10K FACSA Castelló des dels seus orígens”, felicitant a l'organització pel gran èxit aconseguit i per l'impuls que el cap de setmana esportiu per excel•lència a Castelló suposa per al turisme esportiu.

A continuació, Juanma Medina, vicepresident del C.A. Running Castelló i director de cursa de la Marató BP Castelló i del 10K FACSA Castelló, ha posat en valor el número deu, destacant que aquesta edició ha sigut un deu per la dedicació del C.A. Running Castelló, dels familiars, del voluntariat, dels patrocinadors i col•laboradors, i en definitiva, de la ciutat de Castelló. Medina ha manifestat que ha sigut un any de molt de treball per a aconseguir el resultat desitjat: rècords de la Marató, grans marques al 10K, molta animació al carrer, una ciutadania entregada, i una competició molt potent tant a nivell nacional com internacional.També ha desvelat que se'ls ha donat l'opció d'aspirar a la categoria Silver Label World Athletics, encara que s'ha declinat perquè es precisaria d'un suport econòmic molt major. Per això, es continuarà apostant per la renovació de la Bronze Label World Athletics per a l'edició de l'any 2021, que ja té data:el diumenge 28 de febrer.

Finalment, Omar Braina, regidor d'Esports, ha volgut assenyalar l'agraïment de l'Ajuntament de Castelló pel significatiu retorn econòmic que l'esdeveniment esportiu més important de Castelló té per a la ciutat, ratificant de nou el seu compromís.

Seguretat

Pel que fa al dispositiu de seguretat, el nombre d'efectius encarregat de la regulació o dels talls de tràfic, van superar els 300 efectius: al voltant de 150 professionals erenpersonal de la Policia local i Agents de Mobilitat Urbana (AMUS), així com 150 voluntaris per part de l’organització. Per a desenvolupar el dispositiu de seguretat viària de la Marató BP Castelló es van utilitzar 1.500 tanques, a més d'abalisar amb cons fins a 15 quilòmetres.

Participació

A nivell de participació, en aquesta edició s'ha incrementat la xifra d’inscrits en ambdues competicions esportives, comptant amb una xifra aproximada de 3.200 atletes. El 10K FACSA Castelló ha aconseguit un 10% més de dorsals retirats que la marató.

Després de la celebració de la Marató BP Castelló i del 10K FACSA Castelló s'han recaptat 6.028 euros per mitjà de la devolució dels xips que portaven els corredors i que aniran destinats a les ONG AFA Castelló, Medipinas i Youcanyolé.

Altres xifres

Altres xifres destacables són les 24.000 botelles de aigua Aquabona y les 10.000 botelles de Powerade per part de Coca-Cola, 40 caixes de taronges i 40caixes de plàtans a càrrec de Consum, així com unes 450 pizzes de Telepizza repartides a la zona de postmeta. Estrella Damm va repartir 18 barrils de cervesa. Per la seua banda, Nutrinovex va lliurar8.600 gels Glucomin, un suplement energètic per a situacions de gran esforç i desgast.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica conjuntament amb Ecoembes, al marc de la seua campanya “Corre, Recicla i Respira”, van habilitar 54 contenidors de reciclatge als punts de post- avituallament i 12 al parc Ribalta, per a que els corredors i corredores depositaren els envasos que utilitzaren al llarg de la cursa, fomentant el reciclatge i informant de manera didàctica sobre els beneficis que té el reciclatge dels envasos per al medi ambient.

Coca-Cola, baix la seua iniciativa “Recicla Tu Huella” durà a terme la seua acció de plantació de més de 30 arbres en distintes zones de la ciutat de Castelló, una acció en col•laboració amb l'Ajuntament de Castelló, per mitjà de la qual la companyia va anunciar que es plantaria un arbre per cada cent inscrits en ambdues proves.

Així mateix, CaixaBank, a través de l'Obra Social “la Caixa”, va col•laborar de forma important donant visibilitat a les persones amb diferents discapacitats que van participar a l'esdeveniment.

I per primera vegada a la història de la Marató BP Castelló, la competició es va retransmetre en directe íntegrament per televisió per a tota la Comunitat Valenciana, gràcies a Televisió de Castelló i a À Punt Mèdia.

A la segona edició del concurs “Anima Tu Maratón”, els punts d'animació al carrer van ser 24, sumant més de 500 persones, de manera que els corredors i corredores trobaven un equip d'animació cada 800 metres, sent un dels aspectes més destacats per part dels corredors i del públic en general.

L'equip sanitari que es va encarregar d'atendre als corredors va estar format per 1 hospital de campanya, 1 quiròfan mòbil, ambulàncies (5UCI, 2SVB i 1VIR) , 1 vehicle de logística, 1 cap de servei, 1 coordinador, 4 metges, 8 infermers, 20 tècnics i 2 auxiliars, havent aconseguit reduir el nombre d'incidències mèdiques a menys de la mitat respecte a l'any 2019.

Així mateix, l'organització va repartir sudaderes i camisetes de JOMA, així com medalles i tovalles per als participants de la X Marató BP Castelló i del VII 10K FACSA Castelló.

Pel que fa a les activitats paral•leles, cal destacar la completa programació de l'Expo-Marató amb activitats com el Breakfast Run, el X Marató infantil C.C. Salera, així com diverses taules redones multidisciplinàries ambprofessionals del món esportiu.

Patrocinadors i col•laboradors

Patrocinadors: BP i FACSA (patrocinadors principals); Diputació de Castelló (patrocinador institucional); Generalitat Valenciana: Sempre teua, la teua llengua (col•laborador institucional); CaixaBank, Centro Comercial Salera, Citroën Garaje Castellón, Clínica Baviera, Transportes Monfort (patrocinadors oficials); Coca-Cola, Joma, Nutrinovex, Televisió de Castelló i À Punt Mèdia (patrocinadors tècnics); Obra Social “la Caixa” (col•laborador social); Akiwifi, Aneto, Ariel, Bort Logística, Con Dos Pistones, Cárnicas Serrano, Consum, CSA, Dynamo Esport, Ecoeleva, El Corte Inglés, Ecoembes, Estrella Damm, Farmacia Baltanás, FCC, García-Ballester, Ingética, Natura, Nestlé, Telepizza i Transvia (col•laboradors).

Més informació: www.maratonbpcastellon.com

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana