Castelló: Podem-EUPV critica el veto de l'oposició a la declaració institucional contra els fons voltor


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193752_119726/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 24-02-2020
Podem-EUPV critica el veto de l'oposició a la declaració institucional contra els fons voltor





• La confluència critica que PP, Ciudadanos i VOX critica que els partits conservadors es neguen a reivindicar polítiques d'habitatge "avançades com es fan des de fa anys en països del centre i nord d'Europa"



El grup municipal de Podem-EUPV a l'Ajuntament de Castelló lamenta el veto dels grups d'oposició a la declaració institucional que havia promogut junt al PSPV i Compromís per al Ple d'aquest dijous contra l'impacte dels fons d'inversió en el mercat immobiliari de la ciutat, especialment en la zona del Raval Universitari

La confluència sosté que PP, Ciutadans i VOX han rebutjat secundar la seua iniciativa esgrimint "la llibertat de mercat" i critica que els partits de l'oposició es neguen a reivindicar mesures d'habitatge "avançades com es fan des de fa anys en països del centre i nord d'Europa", on hi ha polítiques "de regulació dels preus del lloguer o de contenció davant pujades del lloguer, com a Alemanya, Àustria o Dinamarca". Podem-EUPV afirma que aquestes societats d'inversió han entrat a la ciutat, especialment en el Raval, on han adquirit habitatge protegit després de perdre la seua qualificació. Segons denuncien col·lectius ciutadans com la PAH o el Sindicat de Llogaters de Castelló, en el Raval "s'estan donant processos de buidatge d'habitatges, desplaçament d'inquilins i increments de preus d'entre el 50% i 60%", afirma Podem-EUPV.

En la declaració institucional, els partits de l'Acord de Fadrell instaven al Consell a desenvolupar de manera urgent la Llei de Funció Social de l'Habitatge, "especialment pel que fa a l'habitatge buit i en desús en mans de grans propietaris, que contempla mecanismes d'inspecció i sanció". També emplaçaven al Govern central a desenvolupar mecanismes de regulació del preu del lloguer en zones tensionades per "espirals inflacionistes".


Derogació llei Montoro

Podem-EUPV retrau als grups de l'oposició a una altra declaració de l'Acord de Fadrell que constrenyia al Govern a derogar la Llei 27/2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local. Subratlla que aquesta normativa, coneguda com a Llei Montoro, afecta a l'autonomia municipal i constreny les inversions municipals i frena la reposició de la plantilla de funcionaris.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana