Diputación CS: Ferrando: "No volem ser més ni menys que ningú: volem un tracte just"


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/7/160655_91999/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 07-07-2017
Ferrando:

"No volem ser més ni menys que ningú: volem un tracte just". Amb aquestes paraules ha resumit el diputat Pau Ferrando l'esperit de la campanya en la qual Compromís està exigint el Govern central un canvi immediat de finançament autonòmic que solucione la "dramàtica insuficiència financera que pateixen els valencians". Així han coincidit en reclamar-ho els senadors i diputats de la coalició que una roda de premsa que s'ha fet a la Diputació de Castelló per a recolzar la campanya #TracteJust que reclama de l'Estat inversions més justes. Segons la diputada de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, el Partit Popular "és pitjor per incompetent que per corrupte. Per això, la nostra Comunitat i les comarques de Castelló estem infrafinançats: no sols pel que ens han robat sinó pel que no han sabut gestionar com cal". En el mateix sentit s'ha pronunciat el senador Jordi Navarrete, qui ha subratllat que la importància d'aquesta campanya "no sols és conscienciar els polítics i els periodistes sinó a la ciutadania i informar a la gent que ve de fora que som els únics que tenint una renda per càpita inferior a la mitjana estatal, aportem a les arques de l'Estat com si estiguerem per damunt".
El senador Carles Mulet ha insistit en aquesta idea i ha assegurat que dimecres que ve "es farà a Madrid el debat sobre el límit d'endeutament de les comunitats autònomes i dels ajuntaments, un límit que en la pràctica ofegarà les administracions". Segons Mulet, "amb els territoris que arrosseguen un deute històric, com és el nostre, caldria fixar eixe sostre de la despesa en un percentatge més alt qe eixe 0,3 o 0,4%. Si no, arribarà un moment que el govern valencià no podrà pagar les factures en 60 dies, com fins ara".
Per la seua part, el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, ha insistit que "ens agradaria que aquesta roda de premsa fóra el final de la campanya i no el principi perquè això suposaria que ja tindríem unes inversions territorialitzades d’acord al pes poblacional del territori valencià i compensacions per la insuficiència de finançament i d’inversions dels últims anys. Lamentablement, no és així i en aquesta institució i en totes en les que estiga Compromís reivindicarem un tracte just per al nostre territori".