Diputación CS: Compromís sobre desestimació al·legació piscina Provincial


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 11-08-2017
 

L'equip de govern de la Diputació ha desestimat l'al·legació que el Grup Compromís havia presentat a la licitació del nou contracte de la piscina Provincial. Xavier Trenco, el portaveu del Grup, ha explicat que l'al·legació «es referia a la clàusula que valorava l'experiència del director tècnic de la instal·lació; experiència que ha de ser almenys de dos anys en un lloc similar, i que es valora amb un màxim de 20 punts». En opinió de Xavier Trenco, «el PP assegura que aquest criteri es justifica dient que el director tècnic 'és una figura essencial per al correcte funcionament de la instal·lació', segons argumenten en l'escrit de contestació. Doncs bé, si açò no els sembla un criteri subjectiu, ja no sé quin ho serà».

El diputat de Compromís ha insistit en què «una cosa és la justificació jurídica, davant la qual no tenim res a dir; i un altra, la política i, com sabem, una part molt important de les decisions que es prenen per a fer un plec de condicions d'aquest tipus no obeïxen a criteris tècnics sinó d'un altra classe». En aquest sentit, Trenco ha recalcat que «es podien haver primat criteris socials o d'atenció a la discapacitat, per exemple. I no s'ha fet».

A més a més, el portaveu de Compromís a la Diputació ha subratllat que el seu Grup era conscient que la presentació de l'esmentada al·legació no anava a paralitzar el procés d'adjudicació del contracte de la piscina. «No volem paralitzar res. Ho diré una vegada més: la nostra única preocupació són els treballadors i els usuaris. I la nostra obligació, estar vigilants perquè tot es faça amb la màxima transparència. Volem que la piscina òbriga quan abans, millor. Però no a qualsevol preu. No, amb unes clàusules per a contractar a la nova empresa que no ens semblen adequades del tot».