Diputación CS: Compromís demana a la Diputació un sistema més efectiu davant les nevades i que es millore la comunicació amb els alcaldes de les poblacions que resulten afectades


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 11-01-2018
 

Trenco: «El PP ens van reconèixer que el principal problema del temporal de 2017 va ser la falta d'informació que se'ls va donar als alcaldes de les poblacions que es van quedar aïllades per la neu. No volem que torne a passar»


El grup Compromís de la Diputació de Castelló ha insistit en la seua petició de creació d'un protocol d'actuació davant el risc de pluges o nevades. El seu portaveu, Xavier Trenco, ha recordat que aquesta demanda «la venim repetint any rere any, sense obtindre cap resposta satisfactòria». Fins i tot, segons ha detallat Trenco, les últimes vegades que Compromís s'ha interessat per aquesta qüestió, «des de l'equip de govern ens van reconèixer que el principal problema en la nevada de gener de 2017 va ser la falta d'informació que se'ls va donar als alcaldes de les poblacions afectades, uns municipis que es van quedar en alguns casos aïllats per la neu. No volem que torne a passar». Precisament, eixa és la principal crítica que fa Compromís al PP de la Diputació: que els alcaldes no van rebre les comunicacions oficials de les actuacions d'obertura de carreteres i neteja als seus municipis «quan resulta que són els alcaldes als que primer es dirigeixen els veïns si hi ha cap problema per un temporal», ha dit Trenco.

El diputat de Compromís ha insistit en l'oportunitat de corregir el que ell considera una deficiència en el sistema, sobretot, vists els problemes que ha hagut a causa de la neu en molts punts d'Espanya aquests dies passats. A més a més, Trenco ha recordat que «aquest any no s'ha presentat el Pla d'actuació d'emergències per nevades a l'hivern. Per tant, desconeixem si hi ha hagut alguna millora en els protocols d'actuació, millores que estem demanant des de fa anys».

Per tot açò, i una vegada avaluades les actuacions dels dispositius d'emergències dels anys passats, Compromís demana saber quines millores s'han incorporat al pla i, sobretot, «si s'ha habilitat un sistema de comunicació directa amb els alcaldes o amb altres persones que puguen tindre responsabilitat en les emergències, i així aquests estiguen informats al minut de les actuacions que es realitzen a les carreteres i camins de cada població. Per tant, que puguen donar millor les explicacions oportunes als veïns». 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana