Diputación CS: Trenco: "Ja va sent hora de desbloquejar la consrucció de la Casa de la Cultura de Borriol"


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/168797_98533/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/2/168797_98533/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/2/168797_98533/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 09-02-2018
Trenco:

Tena: "Ens trobem desemparats institucionalment pel mateix partit que va deixar les arques municipals amb més de 3 milions d'euros en deutes"

El diputat de Compromís es reuneix amb l'alcalde Silverio Tena per abordar les solucions a un projecte que porta més de deu anys paralitzat


"Borriol és l'únic municipi de la província de més de cinc mil habitants sense biblioteca. Tenen les obres de la Casa de la Cultura parades des de fa deu anys, amb el deteriorament que això comporta. Crec que ja va sent hora de solucionar aquest assumpte i per això estem aquí". Així s'ha manifestat el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, després de la visita que el diputat ha realitzat a Borriol per interessar-se "una vegada més" per la paralització de l'edifici cultural de projectat fa una dècada en aquesta localitat de la Plana Alta.
Trenco ha recordat que el president de la Diputació, Javier Moliner, es va comprometre a estudiar la petició d'ajuda que li va fer l'alcalde de Borriol, Silverio Tena, fa mesos. "En aquesta reunió va estar també el diputat i regidor del PP a Borriol, Ibán Pauner, que coneix perfectament la necessitat que hi ha al poble de comptar amb un local cultural. Per això resulta sorprenent que el PP i Veïns de Borriol votaren en contra de la moció de Compromís i que, a més, els populars presentaran una esmena a la totalitat amb el pelegrí argument que la institució provincial no té competències en cultura". El diputat de Compromís es refereix al que va passar en el ple municipal del passat 30 de gener, en què Compromís per Borriol va proposar una moció per posar fi als més de 10 anys en què es van iniciar les obres de la Casa de Cultura de Borriol, que havia d'albergar, entre d'altres espais, la biblioteca municipal, l'auditori i locals per a ús cultural i associatiu, i un local per a la banda de música. "Va ser el govern del PP qui va projectar la Casa de la Cultura en l'emplaçament on, per cert, hi havia els llavadors municipals. Passats deu anys d'allò Borriol, ni té llavadors, ni biblioteca, ni cap local que complisca els requisits d'accessibilitat i altres perquè puga albergar alguna de les activitats i projectes que l'Ajuntament té pensats", ha lamentat Trenco. El diputat de Compromís també ha insistit que el més urgent és "aconseguir el finançament de la Diputació perquè es puga actuar immediatament en un immoble les portes del qual s'han hagut de tapiar per posar fre als actes vandàlics que, lamentablement, ja ha hagut. El local es deteriora per moments i algú haurà d'assumir la responsabilitat que això estiga en una situació tan lamentable. Per això l'equip de Govern havia demanat un conveni amb la Diputació: perquè assumisquen la part que els correspon. Crec que és de justícia que ho facen ja que tot va començar quan el PP governava a Borriol". A més, Trenco ha recalcat que els diners que s'ha invertit en la construcció de la Casa de la Cultura "es van a perdre irremeiablement si no s'actua ja". Segons Trenco, "cal tenir altura de mires en qüestions d'aquest tipus perquè la conclusió de les obres i l'obertura de l'edifici és una cosa que beneficiarà al poble en el seu conjunt, no a uns pocs".

Per la seva banda, l'alcalde, Silverio Tena, ha manifestat que "passada més d'una dècada, Borriol no ha rebut cap ajuda nominativa ni cap contracte singular de la Diputació de Castelló per poder acabar aquestes obres. Ens trobem desemparats institucionalment pel mateix partit que va deixar les arques municipals amb més de 3 milions d'euros en deutes". També, la regidora Maryuri Gutiérrez ha assenyalat que, al seu parer, "estem discriminats ja que la Diputació aprova contínuament projectes de restauració i actuacions patrimonials i culturals per molts pobles de la província, excepte a Borriol".

Acabar les obres de la Casa de la Cultura de Borriol té un cost de 180.000 euros, segons el projecte que va elaborar l'arquitecte municipal. "És una xifra que no podem assumir. A més, aquesta situació de bloqueig ens està fent perdre projectes que podríem dur a terme i no els fem per la falta d'un local en condicions. Aquesta és la situació que li vam exposar al president Moliner fa ja quatre mesos: espero que prompte ens done una resposta", ha conclòs l'alcalde de Borriol.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana