Diputación CS: El PSPV-PSOE exigeix que Moliner investigue si són certes les sospites que la concessionària del Centre Termal de Benassal desvia clients a altres balnearis de la Comunitat Valenciana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/3/170293_99755/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 20-03-2018
El PSPV-PSOE exigeix que Moliner investigue si són certes les sospites que la concessionària del Centre Termal de Benassal desvia clients a altres balnearis de la Comunitat Valenciana

El portaveu adjunt del Grup Socialista en la Diputació de Castelló, Santi Pérez, espera que després del debat que s'ha celebrat avui en el ple de la institució, l'equip de govern del PP trobe immediatament una solució a la greu situació de deterioració per la qual travessa el centre termal de Benassal.
Una solució que ha de ser “molt ràpida” i que únicament pot passar “per la rescissió de l'actual contracte amb la concessionària i la nova licitació del servei, o en defecte d'açò, per un negociació seriosa amb la concessionària en la qual quede clar que aquesta va a complir allò al que es va comprometre en el seu moment i que mai ha complit des que el balneari va obrir les seues portes a l'agost de 2011.
Pérez insta al president Moliner al fet que actue immediatament perquè la situació per la qual està travessant el centre termal és insostenible, ja que segons afirma, els incompliments de la concessionària “són constants i intolerables”.
En aquest sentit ha recordat que únicament obri les seues portes durant els tres mesos d'estiu i no els sis, ampliables a nou, als quals es va comprometre en el moment del concurs, “un compromís que va tenir la màxima puntuació en la taula de valoració, ni més ni menys que 30 punts, que van resultar determinants per a l'adjudicació.”
El centre termal de Benassal obri les seues portes pocs dies a l'any i “de normal, solament als matins, alguna cosa que resulta inaudit”.
Per si tot açò no fóra suficient, “estem molt preocupats a més perquè ens arriben constants denúncies sobre el possible desviament de clients a altres centres termals de la Comunitat Valenciana que practicaria l'empresa concessionària del balneari de Benassal.”. Sobre aquest tema, “els socialistes exigim a la Diputació una ràpida recerca que determine si aquest extrem és cert o no i l'adopció de les mesures pertinents si aquest extrem s'acabara confirmant”.
Pérez recorda que en el seu moment “des de la Diputació es va vendre el projecte de Benassal com una oportunitat per a dinamitzar turísticament a aquest poble i als d'al voltant, i a l'hora de la veritat no ha servit per res perquè la instal•lació solament roman oberta 3 mesos a l'any”.
Alguna cosa que para Pérez és de summa gravetat “perquè estem parlant d'una infraestructura que ha suposat una inversió de 6 milions d'euros, dels quals l'adjudicatària solament ha aportat 600.000 en concepte de cànon mentre que de les arques públiques ha eixit la friolera de 5,4 milions d'euros”. Una adjudicació que a més, s'ha concedit per un espai de 25 anys.
El també alcalde de Forcall, Santi Pérez, assegura que l'experiència del Centre Termal en la comarca “està sent frustrant perquè en romandre tres mesos obert no ha dinamitzat turísticament la zona i no s'ha creat riquesa de cap tipus”.
És més, una sèrie d'empresaris vinculats al sector turístic s'han vist greument perjudicats “perquè en el seu moment van fer inversions que ara no poden rendibilitzar en estar el balneari tancat durant 9 mesos a l'any”.
Són raons que porten al portaveu adjunt del PSPV-PSOE en la Diputació de Castelló a exigir que “el president Moliner i el seu equip es remaguen i es posen a treballar d'una vegada, perquè la gent de Benassal necessita una solució urgent”.
“Si Moliner vol combatre de debò la despoblació, ha d'actuar immediatament, perquè el que ocorre amb el balneari no és solament que no estiga generant activitat econòmica en el poble, sinó que a més, està arruïnant a aquells empresaris que en el seu moment van realitzar importants inversions amb motiu de l'obertura del centre termal.”

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana