Diputación CS: Compromís exigirà a la Diputació una partida de 6.000.000 d'euros al pressupost de 2019 per la creació de residències de majors


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 08-10-2018
 

Compromís exigirà a la Diputació de Castelló la inclusió d’una partida de 6.000.000 € per a la creació de residències a l’interior de Castelló. Així ho ha manifestat el portaveu de Compromís a la Diputació després de l’entrevista realitzada la setmana passada amb càrrecs de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. D’esta forma es busca que la Diputació col·labore amb la Conselleria, d’igual forma que ja ho està fent la Diputació de València. «La Diputació disposa de recursos més que suficients per a poder realitzar estes inversions», ha explicat el portaveu de Compromís en la institució provincial, Xavier Trenco.
Trenco ha recordat que «La Diputació va tindre l’any passat un superàvit de quasi 16 milions d’euros. Per tant és una qüestió de prioritats i de voluntat política, no de recursos. Si la Diputació de València ho està fent, no hi ha cap raó que impedisca que ho faça la de Castelló». Contesta d’esta forma a les declaracions d'Elena Vicente-Ruiz qui després de la reunió del 28 de setembre amb representants de la Conselleria va manifestar que la Diputació no té la competència de construir centres.
Per concretar estes inversions, el grup de Compromís a la Diputació, ha encetat una ronda de consultes amb diferents municipis de l’interior, per tal de conéixer les seues necessitats i disponibilitat de sol, així com el model d’inversió. «Estes inversions poden traduir-se en la construcció de noves residències o bé en l'habilitació d’edificacions ja existents», ha manifestat Trenco.
En este sentit s’ha manifestat l’alcaldessa de Vistabella, Belen Bachero, després de la reunió mantinguda el passat dissabte amb el portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló. «Cal escoltar la veu dels pobles, ja que són els coneixedors de primera mà de la realitat social. Es tracta que els municipis siguen els qui proposen quin és el model que més s’ajusta a les seues necessitats i realitat social», ha manifestat Belén Bachero. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana