Diputación CS: Moció del PSPV en la Diputació demanant que tots els partits aproven els pressupostos de Sánchez “perquè són bons per a Castelló”


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/181850_109557/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 08-02-2019
Moció del PSPV en la Diputació demanant que tots els partits aproven els pressupostos de Sánchez “perquè són bons per a Castelló”

 La signa el nou portaveu socialista en la corporació, Santi Pérez, i en ella se sol•licita que el Govern d'Espanya siga sensible i admeta esmenes que impulsen els trams pendents de la A-7, la comissaria de Vila-real i les casernes d'Onda, Almassora i Vilafranca.

El Grup Socialista en la Diputació ha presentat una moció per al seu debat en el pròxim ple en la qual insta a tots els partits a donar suport a el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat presentat pel president Sánchez. És un text que signa el nou portaveu, Santi Pérez, qui ha mostrat el seu convenciment que les partides que inclou “resulten beneficioses per als ciutadans i les ciutadanes de la nostra província”. A més, “suposen un increment de la inversió del 70% en el nostre territori respecte als últims comptes públics presentades per Rajoy i el Partit Popular”.
Pérez està convençut que són els pressupostos “que necessiten les nostres comarques” i que “mostren el compromís del president del Govern amb la província i amb el conjunt de la Comunitat”. En aquest sentit, destaca que Pedro Sánchez ha complit la paraula donada al President Puig destinant al País Valencià el 10% del total dels diners que s'invertirà a Espanya durant el present exercici de 2019”.
“El portaveu del PSPV-PSOE apel•la a la responsabilitat dels diputats de la resta de partits perquè donen suport a uns pressupostos que han de servir perquè la província puga avançar a un ritme superior al dels últims anys, donant un fort impuls a les obres del corredor mediterrani o invertint la xifra de 71 milions d'euros en la millora de la línia de Rodalia entre Castelló i València.
Son “els comptes públics que esperava Castelló, les que faran realitat la construcció de l'enllaç a l'AP-7 a Vinaròs, un fet que està directament relacionat amb l'esdeveniment històric que es produirà l'1 de gener de 2020, quan després de mig segle pagant peatge, transitar per l'autopista passarà a ser totalment gratis”.
Una gran notícia que “en poques setmanes tindrà el seu preàmbul amb la reducció del peatge de fins al 50% per als vehicles pesans en el tram comprés entre L'Hospitalet de l'Infant i Torreblanca”.
Són uns pressupostos de marcat accent social, com queda de manifest amb la pujada del 22,3% del Salari Mínim Interprofessional, que se situa en 900 euros. “És el major increment en quaranta anys”.
De totes maneres, “malgrat ser uns molt bons pressupostos per a Castelló”, els diputats provincials del PSPV-PSOE estan convençuts que es poden millorar; és la raó per la qual esperen que el govern de Pedro Sánchez tinga la sensibilitat necessària per a acceptar les esmenes que es plantejaran des de Castelló per a incloure les infraestructures pendents que no figuren en els Pressupostos 2019 o que no compten amb partides suficients, com l'A-7 o les casernes d'Onda, Almassora i Vilafranca, i la Comissaria de Vila-real.
Els socialistes també volen “que es continue treballant en la correcció del dèficit de finançament que pateix la Comunitat Valenciana, que es calcula que des de 2002 ascendeix a 20.000 milions d'euros”.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana