Diputación CS: Compromís demana la reducció dels preus públics de la piscina provincial


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 25-02-2019
 

Trenco: «Entenem que els preus públics establits actualment, no estan servint per al seu propòsit que és afavorir l’accés de la ciutadania.»

Compromís ha presentat una moció a la Diputació per demanar una reducció del 50% en els preus públics de la Piscina Provincial. Així ho ha manifestat el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, després de rebre contestació a la pregunta formulada per este grup sobre el nombre d’usuaris de la Piscina Provincial. «Les xifres d'usuaris que ens han fet arribar des del Departament d'Esports estan al voltant dels 1.200 usuaris comptant els que realitzen algun tipus de curs, molt lluny dels 3.600 que va arribar a tindre en el passat».Trenco també ha recordat que des de la seua reobertura, el nou contracte de serveis ha costat a la Diputació 244.149,02 €, mentres que els ingressos han estat de 175.664,54 €, una desviació de més de 80.000 €, respecte als ingressos previstos. «Aquestes dades ens porten a un dèficit important en la gestió de la Piscina que estaria més que justificat si l'ús públic estiguera en augment que és l'objectiu de tot servei públic» ha explicat el portaveu de Compromís a la institució provincial.

Per a Trenco, caldrien mesures per a incrementar el nombre d'usuaris i obtindre almenys, un major benefici social que hi hauria de passar per uns preus públics mai per damunt dels preus del mercat. «Les instal·lacions esportives públiques són per promocionar la pràctica de l'esport i la salut de persones de totes les edats i des d'eixa perspectiva entenem la inversió en la Piscina per posar-la en marxa. Si no, no té cap sentit.», ha declarat el portaveu de Compromís.

El portaveu de Compromís també ha criticat el fet que el futur de la Piscina estiga blindat a l’haver adjudicat una contractació de 3+2 anys. Segons Trenco, esta formula dificultarà que el nou equip de govern que porte la Diputació després de les eleccions, puga optar per altres alternatives.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana