Diputación CS: Compromís pregunta per l'acomiadament de dos treballadors de la piscina provincial


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 11-03-2019
 
Trenco: «Hem demanat a l’empresa els informes que justifiquen este acomiadament»

El grup Compromís de la Diputació de Castelló ha preguntat per l’acomiadament fa unes setmanes de dos treballadors de la Piscina Provincial. Esta pregunta ha estat registrada pel grup a la Diputació, després de reunir-se la setmana passada amb els treballadors afectats. «El passat dijous 28 de Febrer ens vam assabentar de l'acomiadament de 2 treballadors de la Piscina Provincial que havien estan subrogats per l'empresa que ha contractat la Diputació per prestar el servei (INTURESPORT). Hem demanat que se'ns faciliten els informes realitzats per l'empresa on justifique les causes de la resolució del contracte» ha manifestat el portaveu de Compromís, Xavier Trenco.

El portaveu de Compromís ha recordat que una de les motivacions principals per demanar la continuïtat de la gestió de la Piscina per la Diputació era el manteniment dels 35 llocs de treball amb els que comptava la instal·lació abans del seu tancament per l'empresa AIGUAGEST,S.L. Trenco també ha recordat que el contracte amb l’empresa estableix en el punt 9 una sèrie de condicions per al control de la gestió. «Els informes que hem demanat són preceptius abans de qualsevol acomiadament, d’acord al què es preveu al contracte en el seu punt 9 Informe seguimiento del personal puesto a disposición del presente contrato.»
En la conversa mantinguda pel grup de la Diputació amb els treballadors afectats, estos van traslladar la seua disconformitat amb les raons de l’acomiadament i també van traslladar el seu malestar per les formes en les quals se’ls havia comunicat. Per a Trenco és obligació del govern de la Diputació i dels grups polítics vetlar perquè les empreses subcontractades o amb concessions complisquen la llei en matèria laboral així com les condicions contractuals «L’administració no pot defugir mai de la seua responsabilitat que és la de controlar la gestió i prestació dels serveis que presten les empreses contractistes».

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana