Diputación CS: El ple de la Diputació aprova una Declaració Institucional sobre l'eradicació de mosquits en la qual es demana la implicació de totes les administracions competents


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187191_114105/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/7/187191_114105/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 23-07-2019
El ple de la Diputació aprova una Declaració Institucional sobre l'eradicació de mosquits en la qual es demana la implicació de totes les administracions competents

El Ple de la Diputació Provincial de Castelló celebrat aquest matí ha aprovat una Declaració Institucional en la qual s'insta a totes les administracions amb competències en la lluita contra la plaga de mosquits al fet que treballen de forma conjunta, lleial i coordinada per a aconseguir una solució efectiva i duradora a aquest problema que tantes molèsties està creant a la ciutadania. El text, llegit pel president José Martí, ha comptat amb el vot afirmatiu de tots els grups: PSPV-PSOE, Partit Popular, Compromís i Ciutadans. També se sol•licita que les administracions competents aporten els recursos econòmics necessaris per als tractaments i l'activació de les brigades especials antimosquits, a més de la col•laboració de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries i la inclusió de la província en el projecte regional europeu per al control de mosquits invasors.

D'altra banda, el ple ha rebutjat la moció presentada pel Grup Popular per a oposar-se a la hipotètica implantació d'una taxa turística autonòmica. Sobre aquest assumpte, en nom de l'equip de govern ha pres la paraula la diputada de Turisme, Virginia Martí, qui ha dit que el que ha intentat el PP amb aquesta moció “és provocar un enfrontament amb el sector, creant un problema que en realitat no existeix”. A més, ha recordat que divendres passat, en una roda de premsa celebrada en la pròpia Diputació, el secretari autonòmic de Turisme, Franscesc Colomer, va deixar molt clar que l'assumpte de la taxa “no està damunt de la taula”.

Ignasi Garcia, també integrant de l'equip de govern, ha explicat el rebuig del Grup de Compromís a la moció sobre la taxa turística dient que “bàsicament, la qual cosa ens ha portat hui ací el PP és un dogma de fe, un dogma que la dreta repeteix com un mantra, segons el qual, qualsevol aportació, impost o taxa, és la ruïna del nostre teixit productiu i la pobresa generalitzada”. Ha afegit que és un dogma “perquè les demostracions empíriques i la resta d'experiències conegudes a tot el món constaten que la taxa no suposa la fi del sector, com s'ha comprovat a Barcelona, França, Portugal o Alemanya, on s'ha incrementat el nombre de visitants”.

Un altre dels acords del ple ha sigut acceptar la renúncia de la diputada de Compromís, María Dolores Parra Robles, que deixa el càrrec després del seu nomenament com a directora general d'Internacionalització de la Conselleria d'Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios