Diputación CS: José Martí defensa l'adopció de mesures que garantisquen l'accés als medicaments als pobles d'interior i la viabilitat econòmica de les seues farmàcies


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188761_115405/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188761_115405/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 20-09-2019
José Martí defensa l'adopció de mesures que garantisquen l'accés als medicaments als pobles d'interior i la viabilitat econòmica de les seues farmàcies

El president de la Diputació, José Martí, ha defensat que les administracions públiques han de prendre mesures que garantisquen la viabilitat econòmica de les oficines de farmàcia en les poblacions rurals d'interior i l'accés
als medicaments de les persones que resideixen en elles, “que en general, són d'edat avançada”. Una problemàtica que, en la seua opinió, “està vinculada amb el problema de la despoblació, fenomen que té una relació directa amb la deficient o nul·la prestació de serveis”.

Martí ha afegit que “si les farmàcies no són rendibles, acabaran tancant les seues portes i es generarà un problema majúscul perquè és evident que, en general, les persones majors són les que tenen necessitat de prendre medicaments de forma habitual”.

Considera necessari que existisca una comunicació fluida entre les administracions i les persones que regenten les farmàcies que es troben als pobles xicotets per a conéixer el problema en profunditat i adoptar les millors solucions possibles. Unes mesures que han de ser consensuades amb la Generalitat Valenciana tenint en compte els suggeriments i aportacions que realitzen els propis farmacèutics pel seu indubtable coneixement de la situació.

El president considera a més que “entre tots hem d'emprendre una labor
reivindicativa i pedagògica, hem de fer pressió perquè el Govern d'Espanya i la Unió Europea entenguen que la lluita contra la despoblació també és de la seua
competència perquè no ens podem permetre que el nostre interior es buide”.

“El que és evident”, ha afegit, “és que el problema de les farmàcies rurals i el de la despoblació estan molt relacionats perquè allí on es tanca una farmàcia, el farmacèutic i la seua família deixaran de consumir en els bars i a les botigues del poble perquè es veuran abocats a buscar-se la vida en un altre lloc”.

Són declaracions de José Martí realitzades en l'acte que ha organitzat el Col·legi de Farmacèutics de Castelló per a commemorar el desé aniversari de la recepta electrònica que a la nostra província va començar a funcionar molt abans que en la resta de la Comunitat Valenciana i que en altres comunitats autònomes”. El seu impuls, ha assenyalat, “va suposar un encert perquè gràcies a la recepta electrónica hui es fa un consum molt més racional dels medicaments i s'ha reduït la quantia de la factura farmacèutica que paga l'administració”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios