Diputación CS: La diputada de Cultura analitza al costat dels tècnics de la Diputació de Castelló l'estat de la façana de l'església arxiprestal de Vinaròs


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189477_116018/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 10-10-2019
La diputada de Cultura analitza al costat dels tècnics de la Diputació de Castelló l'estat de la façana de l'església arxiprestal de Vinaròs

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat aquest matí la localitat de Vinaròs, al costat de l'alcalde del municipi, Guillem Alsina, per a comprovar l'estat en el qual es troben les pintures de la façana de l'església arxiprestal, afectades per l'aparició de taques d'humitat que les han ocultat.

Ruth Sanz ha estat acompanyada per tècnics del Servei Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació de Castelló, que és l'àrea que es dedica a la conservació i salvaguarda de part del patrimoni que alberga la província. En la visita els tècnics han destacat els negatius efectes de la humitat en les pintures, per la qual cosa serà necessari realitzar un estudi més en profunditat per a la cerca de solucions.

La visita es produeix una setmana després que el president de la Diputació de Castelló, José Martí, rebés en el Palau Provincial a l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, qui li va transmetre la preocupació per l'estat de les pintures. Tots dos mandataris ja van destacar com a primer pas la realització d'un estudi tècnic que expliqui els motius pels quals en només sis anys han aparegut taques d'humitat en la façana de l'església arxiprestal, que estan afectant greument els frescos que es van descobrir per sorpresa amb els treballs realitzats en 2013 amb motiu de l'exposició de la Llum de la Imatges. Vists els precedents, per a la diputada provincial de Cultura “és imprescindible un estudi tècnic que identifiqui el problema al qual s'enfronta l'immoble”.

Cal recordar que l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, en la visita que va realitzar el passat 30 de setembre a la Diputació de Castelló, va explicar que la recuperació dels frescos és una prioritat per a la ciutadania per la seva importància patrimonial i turística.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios