Diputación CS: Cs impulsa una declaració institucional a la Diputació per a rescatar al sector citrícola


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190698_117074/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 18-11-2019
Cs impulsa una declaració institucional a la Diputació per a rescatar al sector citrícola





· El portaveu adjunt, Domingo Vicent, defensa "les mateixes regles del joc per a que els nostres llauradors deixen de ser tractats com a monedes de canvi"




El grup de Ciutadans (Cs) en la Diputació Provincial de Castelló ha aconseguit impulsar una declaració institucional per a prendre mesures que ajuden a rescatar al sector citrícola. Així, el portaveu adjunt, Domingo Vicent, ha agraït "l'esperit de consens mostrat per la resta de partits" i ha destacat que "només units podrem recuperar i modernitzar un sector que pateix una crisi profunda des de fa dècades".

En aquest sentit, el diputat ha explicat que "en la proposta es demana establir unes condicions mínimes per a Mercosur d'acord amb les associacions agràries i tenint en compte, per tant les exigències i necessitats del sector". Això és, exigir exactament els mateixos requisits fitosanitaris que els nostres enviaments han de complir quan tenen com a destinació llocs tan exigents com els EUA o tercers països, contemplar una clàusula de salvaguarda realista i aplicable quan es produïsca efectes negatius per als productors espanyols, especialment en la Comunitat Valenciana amb els cítrics i finalment, definir terminis d'entrada compatibles amb els calendaris de producció domèstics, tenint en compte també el temps de conservació en cambres.


"Des de Cs sempre hem defensat les mateixes regles del joc i la igualtat. No volem ser més però tampoc menys, i sobretot, no volem que els nostres agricultors continuen sent moneda de canvi", ha defensat el portaveu.

D'altra banda, Vicent ha traslladat que "amb aquesta iniciativa conjunta tots els grups vam mostrar la nostra preocupació pel previsible augment de robatoris que es poden donar en una campanya que s'espera problemàtica per la baixa producció i un repunt de preus". Per això, "demanem dotar excepcionalment de més recursos econòmics i materials als Cossos i Forces de Seguretat destinats a vigilar el camp i controlar l'origen de la mercaderia venuda", ha informat el portaveu adjunt.


Finalment, el diputat ha assenyalat que "en la Declaració Institucional també instem a la Generalitat Valenciana a articular les ajudes de minimis promeses als productors valencians, així com a la Diputació a augmentar els fons destinats a camins rurals".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana