Els Ports: Morella commemora el Dia Internacional de la Dona amb xerrades i concentracions


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155092_88863/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/3/155092_88863/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 08-03-2017
Morella commemora el Dia Internacional de la Dona amb xerrades i concentracions

Morella commemora el Dia Internacional de la Dona amb activitats fins al cap de setmana. Xerrades al voltant de la situació de la dona en altres països, una concentració o una ruta senderista són algunes de les activitats preparades per a aquesta jornada. Aquests estan organitzats per l’ajuntament i el grup de dones de la localitat.
La regidora de Igualtat, Lola Viñals, ha destacat que “hem preparat diverses activitats relacionades amb aquest dia on esperem una elevada participació per reivindicar la igualtat salarial, la posada en valor de les dones en els ambits públics, en investigació, ciència, art, política, etc.”. L’edil també ha comentat que “Avui es realitzen vagues de dones per tot el país, concentracions i minuts de silenci com el que fem avui a les 12.00 hores per a reivindicar la igualtat entre homes i dones i, principalment, per a recordar a les víctimes de violència masclista. Aquest any portem ja 18 dones assassinades per les seves parelles o exparelles”. Lola també ha remarcat que “la parada d’avui reivindica la coresponsabilitat familiar i demostra que el món no gira igual si paren les dones”.
D’aquesta manera, el 8 de març hi ha a Morella una concentració cívica a les 12.00 hores a la placeta de l’ajuntament. La Sala del Justícia alberga una Xarrada d’Estela Buenaventura amb el títol Les dones al Senegal a les 20.15 hores. El cap de setmana segueixen les activitats i el dissabte hi ha una xerrada a la Casa Ciurana titulada Instruments legals front a la publicitat sexista. Noves tecnologies i protecció del dret a l’honor, a la intimitat i a la pròpia imatge a les 20.00 hores. Finalment, el diumenge s’ha organitzat una ruta senderista de la dona fins a Xiva. Aquesta surt de Sant Miquel a les 10.00 hores i les inscripcions son gratuïtes a l’oficina de turisme. Finalment, diumenge es projecta Pago justo al Teatre Municipal a les 19.00h.