Els Ports: Morella la Vella reobri les seues portes este dissabte


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155308_89036/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 13-03-2017
Morella la Vella reobri les seues portes este dissabte

Morella la Vella obri les seues portes de nou el pròxim dissabte. Així ho ha anunciat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, a la reunió amb el Subdirector General de Cultura i Patrimoni, Antoni Bravo, i el Cap de Servei territorial de Cultura, Josep Cristià Linares, celebrada avui al monestir de Sant Miquel dels Reis de Valencia on s’ha tractat el projecte global de Morella la Vella i les activitats que es realitzaran enguany com el curs d’estiu de la UJI, millores de l’accés, senyalització, etc. La reobertura de Morella la Vella pretén posar en valor el Patrimoni Mundial, declarat per la UNESCO, de les pintures rupestres. A més, el 2017 és un any especial per a aquestes, ja que compleixen el centenari del seu descobriment.

L’objectiu principal de l’ajuntament de Morella era reobrir Morella la Vella. D’aquesta manera, a partir del dissabte 18 de gener és el dia escollit per a poder visitar les pintures de nou. Així, l’alcalde de la ciutat, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és molt important per a Morella poder mostrar aquest Patrimoni Mundial al públic. Nosaltres teníem l’objectiu de reobrir Morella i l’hem cumplit”. A més, la Seu de la Universitat Jaume I dels Ports oferirà un curs d’estiu aquest any amb una temàtica relacionada on els alumnes podran estudiar i gaudir de les pintures rupestres. “Es tracta d’un patrimoni molt interessant i reconegut, en el que cal que sumem totes les administracions per tal de rehabilitar-lo i donar-lo a conèixer”.

L’ajuntament de Morella i la Conselleria de Cultura ha realitzat tasques d’acondicionament de la zona i dels accessos, així com del museu o les instal·lacions de les pintures. Aquestos treballs “sols són l’inici del projecte i una part important del mateix, encara que queda treball per fer” ha comentat l’edil. Aprofitant la reunió, un altre tema tractat ha sigut la Torre del Racó respecte a la qual la Conselleria s’ha compromés amb la imminent publicació de la licitació per a la seua rehabilitació.

Horaris per a visitar Morella la Vella
Així, les pintures rupestres de Morella la Vella obriran els caps de setmana. Els dissabtes de 11.00 a 13.00 hores pel matí i de 16.00 a 18.00 hores per la vesprada. Els diumenges només està obert de matí amb dues visites programades, una a les 11.00 i l’altra a les 12.00 hores. A més, durant les vacances de Setmana Santa estarà obert tots els dies. El dissabte 18 de març, amb motiu de la reobertura s’ha organitzat una marxa a peu fins a Morella la Vella per a que tothom que vulgui, pugui visitar ja les pintures rupestres. Els interessats es poden apuntar a l’oficina de Turisme.

Llei valenciana d’infància i adolescència
L’alcalde de Morella també ha participat avui a la Comisió d’elaboració de l’Esborrany de la Llei valenciana de la Infància i l’adolescència on ha participat la Vicepresidenta de la Generalitat, Mònica Oltra. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha dit que “volem que els xiquets participen d’aquesta llei que tant els afecta”.

Aquesta reunió compta amb totes les ciutats amigues de la infància. Aquestes són ciutats que han apostat pels drets dels xiquets i xiquetes amb els principis de la Convenció sobre els drets del Xiquet. El segell de Ciutat Amiga de la Infància l’atorga UNICEF després d’un anàlisi i valoració de cadascuna de les poblacions.