Els Ports: Morella posa en marxa la planta de tractament de residus inerts


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155374_89090/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/3/155374_89090/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 14-03-2017
Morella posa en marxa la planta de tractament de residus inerts

L’ajuntament ha mantingut avui una reunió informativa amb les empreses constructores i Traimed, la gestora de la planta
La planta inaugurada ja al 2014 entrarà en funcionament la propera setmana

La planta de residus inerts de Morella comença a funcionar tres anys després de la seua inauguració. L’ajuntament de la ciutat ha mantingut una reunió informativa avui amb les constructores i l’empresa gestora de la planta, Traimed. Aquesta reunió ha servit per a explicar el funcionament de i els horaris en els quals s’ofereix el servei. La reunió també ha comptat amb la participació de la Gerent del Consorci de Residus Zona 1 Silvia Amparo López Romero.
La planta de tractament de residus es va inaugurar al 2014 i “el procés per a posar-la en marxa ha sigut llarguíssim farragós. Ja fa tres anys vam anunciar que funcionaria prompte i no ha pogut ser” ha destacat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. A més, per a evitar llargs desplaçaments “és veritat que durant este temps ha sigut l’Ecoparc qui ha fet de planta de recepció, però això era una solució puntual que ja s’ha allargat massa en el temps, Morella i tota la comarca necessitem esta infraestructura que ja la setmana vinent es fica en marxa” ha afegit l’edil. La planta és un “projecte molt important per al medi ambient i per a donar un servei a tots els constructors de la zona”.
La planta està ubicada a la Vega del Moll, on hi ha una explotació minera. D’aquesta manera, l’alcalde de Morella agraeix “la col·laboració de l’empresa Vega del Moll per a que este servei sigui una realitat, junt al consorci de residus i la gestora Traimed”.
Antic abocament de residus de la Teuleria
La Teuleria va servir durant molts anys per com a lloc on deixar els residus inerts. Aquesta pràctica només acumula escombreria, la qual cosa feia necessaria la planta de tractament d’aquests materials. Ara, l’Ajuntament de Morella, junt amb el Consorci de Residus i la Generalitat valenciana treballen per a reparar aquest emplaçament i que recuperi el seu estat original.