Els Ports: Morella explica el seu projecte de Ciutat Amiga de la Infància a Astúries


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/5/156991_90155/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 03-05-2017
Morella explica el seu projecte de Ciutat Amiga de la Infància a Astúries

Morella participa de la XII Aula Municipal de Ciutats Amigues de la Infància celebrada avui a Avilés, Astúries. Aquestes jornades, dins de la mesa d’experiències de poblacions amb el segell d’Unicef fora d’Astúries han convidat a la ciutat de Morella. Rhamsés Ripollés, alcalde de la ciutat, ha destacat la creació del Consell dels Xiquets on aquestos traslladen al consistori les seves necessitats o inquietuds. També ha explicat tots els serveis i activitats per als infants i joves i la important col•laboració amb el teixit associatiu morellà.
Així, Rhamsés ha explicat que “ha sigut i està sent una experiència molt positiva per a Morella. Els menors tenen les seues preocupacions i s’han d’escoltar per a poder prendre mesures”. A més, l’edil ha comentat que “la importància que te el Consell dels Xiquets i els projectes i idees que han sorgit des d’este òrgan de participació”. Rhamsés també ha dit a la reunió que “participar d’este encontre, en un territori referent a nivell europeu en polítiques de infància i joves com és Astúries, és tot un luxe. A més, podem aprendre molt d’experts i referents de la matèria”.
Morella va obtindre el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància per part d’Unicef al 2016. Les CAI és un projecte d’aquesta ONG que vol promoure la Convenció dels Drets dels Xiquets. En aquest cas, Morella treballa amb xiquets i adolescents de la ciutat que traslladen les seves inquietuds al consistori i aquest treballa per a donar solució a les demandes que tenen. Així, l’objectiu és promocionar la participació de xiquets, xiquetes i adolescents en temes que a afecten a tots.

Jornada de Ciutats Amigues de la Infància de la Província de Castelló a Morella
La iniciativa de Morella de convertir-se en CAI ha provocat interès per part d’altres municipis del territori que volen conèixer el projecte. Així, Morella està preparant unes jornades on acudiran diferents ciutats membres i també participaran projectes referents d’Astúries. Rhamsés també ha dit a la reunió que “estem preparant una jornada dels pobles de Castelló per a posar en comú les diferents accions que ha realitzat cadascú. Els xiquets, xiquetes i joves són el present i futur dels nostres municipis i la seua participació és fonamental per a tots i totes”.
Vilafranca o Atzeneta, per exemple, s’han reunit amb els responsables a la capital dels Ports per tal de saber detalls sobre aquest projecte que té molta importància en les polítiques del món rural. Finalment, cal recordar que Morella està treballant junt a altres CAI de la comunitat per a la creació de la nova llei de la infància de la Comunitat Valenciana.