Els Ports: Activitats per a xiquets i majors en la vessant social de l’Early Music Morella


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/7/161315_92494/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 26-07-2017
Activitats per a xiquets i majors en la vessant social de l’Early Music Morella

L’Early Music Morella té una vessant social que acompanya a l’acadèmia i festival internacional de música medieval i renaixentista que el caracteritza. D’aquesta manera, durant la setmana de l’Early a Morella s’han preparat activitats per a menuts i grans de manera que tothom pugui gaudir d’aquesta música i estos instruments medievals. Aquest matí, els més menuts de la ciutat han conegut i tocat diferents instruments característics de l’Early amb un concert oferit al hall de l’ajuntament de la ciutat. A més, han pogut preguntar i participar amb els músics de forma molt didàctica i divertida.
La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “és molt important que la cultura i la música la puga gaudir tot el món i aquesta és una bona manera d’apropar a tots els públics”. L’edil ha afegit que “a més, els xiquets s’ho han passat d’allò més bé, han interactuat, preguntat i participat de manera que han conegut i s’han interessat de la música i els instruments que caracteritzen l’Early Music Morella”. A més, Rocío ha volgut “agrair a l’organització de l’Early la seua implicació amb aquesta iniciativa, així com en totes les activitats que s’han fet a la ciutat durant la setmana”.
D’altra banda, l’Early Music Morella compta amb una amplia oferta d’ajudes i beques per a estudiants de música. D’aquesta manera, hi ha beques per a diferents perfils de músics i estudiants per tal que es puguen formar. Així, hi ha beques específiques per a estudiants de l’Early Music Morella, així com d’altres per a músics dels països del nord d’Àfrica o per a alumnes que pertanyen a associacions musicals federades a la Comunitat Valenciana. També hi ha diferents entitats i associacions que col·laboren amb l’Early Music Morella i ofereixen ajudes. Així l’Associació Hispana per a l’Estudi de Cant Gregorià o l’Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València són algunes de les que ofereixen ajudes per a la matrícula de l’Early Music Morella.