Els Ports: El dilluns es reprenen les obres del carrer Verge del Roser a Morella


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/163042_93874/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 13-09-2017
El dilluns es reprenen les obres del carrer Verge del Roser a Morella

Morella reprèn el dilluns les obres del carrer Verge del Roser després de la parada d’aquestes durant el mes d’agost. D’aquesta manera, la següent fase de l’obra començarà acabant el carrer Porta de Sant Mateu, que ja estava formigonat i iniciar un nou tram del Verge del Roser, fins a la pujada dels llavadors i la plaça l’Aljub. Així, les instal·lacions soterrades d’aquest tram fins a la pujada dels llavadors es renovaran durant aquesta segona fase. El primer dels treballs que es realitzarà, per no afectar al subministrament d’aigua, tracta de fer les connexions provisionals.
A més, els veïns i veïnes d’aquesta zona que vegen afectats els aparcaments a causa de les obres, rebran la informació i ajuda necessària per a que les obres causen les menors molèsties possibles. Tanmateix, la Policia Local indicarà els trams que romandran tallats durant el transcurs de les obres, així com el desviament dels vehicles.
El regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, ha explicat que “l’actuació del carrer Verge del Roser torna a posar-se en marxa i s’està fent en diferents fases per tal de causar les mínimes molèsties als i les habitants en aquesta zona”. A més, l’edil ha destacat que “es tracta d’una obra important que abraça una àmplia zona del poble, per això la fem en diferents fases que limiten al mínim la circulació de vehicles o l’aparcament en les cotxeres d’aquesta zona”. Amadeu ha comentat que “també es reprendran les obres de les noves oficines d’Aigües de Morella durant aquesta setmana”. Finalment, ha recordat que “en la primera fase d’aquesta obra va aparèixer la troballa de cossos islàmics, els quals s’han datat de l’any 945 al 1020 i que per tant, cal tindre cura a l’hora de treballar en aquesta zona per si hi ha més objectes o runes davall d’aquests carrers”.
A l’inici de les obres del carrer Verge del Roser de Morella es van trobar les restes d’uns cossos. A partir d’aquestos s’han realitzat diferents estudis que han datat la troballa entre els anys 945 i 1020 i que són d’origen islàmic. A més, entre aquestes restes es va encontrar un cervell en molt bon estat de conservació, la qual cosa el converteix en un dels més antics que s’han trobat a la península. Així aquest està conservat entre zero i quatre graus per a poder realitzar diferents proves i reproduccions en 3D que permeten conéixer més parts de la història islàmica de Morella.

Noves oficines Aigües de Morella
El nou local de l’empresa Aigües de Morella també reprèn les obres el dilluns. Així, amb la nova ubicació de les oficines de l’empresa al carrer la Font, dins del complex del Tint. Morella pretén millorar el servei i dotar de les millors instal·lacions, així com fer l’oficina més accessible. Una volta condicionades les noves oficines es traslladarà el servei que actualment està situat a l’edifici de l’ajuntament.