Els Ports: Herbeset es prepara per al cap de setmana de les festes de Sant Miquel


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/163321_94093/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 20-09-2017
Herbeset es prepara per al cap de setmana de les festes de Sant Miquel

Herbeset es prepara per a viure un intens cap de setmana amb les seues festes, en honor a Sant Miquel. D’aquesta manera, el poble s’inunda d’activitats per a tots els públics des del divendres 22 fins al diumenge 24 de setembre de manera que els sopars de germanor, concerts i jocs. Enguany la Santa Missa del diumenge és a càrrec de l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Don Enrique Benavent Vidal, Bisbe de Tortosa amb el posterior retaule tradicional. Aquesta, forma part de la visita pastoral de Bisbe per tots els pobles que pertanyen al Bisbat de Tortosa i Herbeset és el primer poble que visita.
El regidor delegat a Herbeset, Jorge García, ha comentat que “les festes d’Herbeset destaquen per la gran participació de tots i totes a les activitats preparades i l’ambient que es respira a la localitat”. D’aquesta manera, ha afegit que “tant les activitats tradicionals, com les festives o els jocs per als xiquets i xiquetes han tingut molta acceptació en edicions anteriors, per la qual cosa es preveu que enguany també siga així i, inclús, augmente”. Finalment, Jorge ha volgut “convidar a tots i totes a participar i gaudir de les festes d’Herbeset”.
Programació de les festes d’Herbeset
Herbeset celebra les seues festes del 22 al 24 de setembre. D’aquesta manera, el divendres 22 a les 19.00 hores es realitza l’anunci de les festes, la rebuda dels Absents, l’engalanament dels carrers i les Bespres.
El dissabte és el dia amb més activitat a la localitat. Així, aquestes comencen a les 7.00 hores amb la despertà, a les 8.00 hores la muntada de la carpa i a les 9.00 hores, xocolatada. A continuació, a les 10.30 hores, començaran els campionats de birles infantil i d’adults. A les 13.30 hores es realitza la rifa i a les 14.00 hores el dinar de germanor per a tots i totes. A la vesprada el concert de la Rondalla a les 17.00 inicia les activitats. A les 18.00 hores es disputa la final del campionat de birles. A la nit estan programats els ball del farolet i de la granera a les 23.00 hores i ball popular per a finalitzar.
Finalment, el diumenge comença amb una cercavila dels Gaiteros de Morella a les 11.15 hores. A les 12.00 hores, Santa Missa concelebrada per l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Don Enrique Benavent, Bisbe de Tortosa. A continuació, retaule i recollida de plats per a l’oferta i subhasta d’aquestos. A la vesprada, vi d’honor, calmant i cafè al bar de la comissió a les 16.00 hores i a les 16.30 hores jocs tradicionals per als xiquets i xiquetes. A les 19.00 hores, fi de festes i comiat dels absents.
Gran Premi d’Aragó de motociclisme
Aquest cap de setmana el món del motor és també protagonista a Morella. Així, el Gran Premi d’Aragó de motociclisme se celebra al circuit de Motorland a Alcañiz, a tansols 60 quilòmetres de la ciutat. D’aquesta manera, la competició afecta molt positivament a l’ocupació hotelera de Morella que sobrepassa el 90% de la seua capacitat per al cap de setmana. Així, es tracta d’un tipus de turisme molt interessant que compta amb diferents característiques com l’antelació amb la qual realitzen les reserves i que es tracta de mota gent provinent d’altres països.