Els Ports: Morella posa en valor el patrimoni de la pedra en sec


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164000_94633/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 08-10-2017
Morella posa en valor el patrimoni de la pedra en sec

Morella i la Taula del Sénia han organitzat diferents activitats sota el títol Patrimoni i Territori: arquitectura rural amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2017. D’aquesta manera, avui ha tingut lloc la xerrada sobre la pedra en sec a Morella a càrrec de Julio Monfort i Estefania Barreda, els quals han donat a conéixer aquest tipus d’arquitectura de la zona. A més, demà a les 9.00 hores parteix l’Itinerari per l’arquitectura rural de la pedra en sec en el qual es visitaran algunes d’aquestes construccions que hi ha al terme de Morella.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha començat l’acte presentant als dos ponents i ha comentat que “aquestes activitats són molt importants per a donar a conéixer diferents característiques i atractius de la nostra zona”. A més, ha destacat que “aquest patrimoni de la pedra en sec que tenim a les nostres comarques és molt important i s’ha de posar en valor”, a més, “la manera de realitzar-les amb excursions i xerrades permet gaudir de la natura a l’hora que aprenem més sobre el territori”. Així, Rhamsés ha afegit que “l’Itinerari per l’arquitectura rural de la pedra en sec permetrà veure de prop diferents construccions d’aquest tipus repartides pel terme de Morella”.
Durant la xerrada Julio i Estefania han explicat els diferents tipus de construccions que hi ha de pedra en sec distribuïts pels pobles que conformen la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Així, els i les assistents a la conferencia han pogut veure i profunditzar sobre les diferents parets i casetes i els seus usos.