Els Ports: Falten 200 dies per a l’inici del 54 Sexenni


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/1/168354_98186/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 30-01-2018
Falten 200 dies per a l’inici del 54 Sexenni

El 54 Sexenni de Morella s’apropa i sols falten 200 dies per a l’inici de les festes majors de la ciutat en honor a la Mare de Déu de Vallivana que se celebren cada sis anys. D’aquesta manera, Morella ha publicat avui el vídeo que va projectar a la presentació d’aquesta festivitat a Fitur. Així, aquest mostra la particularitat del Sexenni amb la decoració dels carrers, les danses i els quadres bíblics que la componen.
El 54 Sexenni de Morella tindrà lloc entre el 18 i el 27 d’agost. Durant aquestos dies, la ciutat viurà les seues festes majors en les quals els retaules i processons recorreran els principals carrers de la ciutat amb les danses i quadres bíblics característics d’aquesta festa morellana. El Sexenni de Morella és una festa declarada d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. Així, aquesta se celebra cada sis anys i les diferents danses i quadres bíblics són úniques de la ciutat de Morella.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “sols falten 200 dies per al 54 Sexenni i Morella ja està submergida en la festa”. El primer edil ha comentat que “els carrers i els gremis ja fa temps que treballen en la decoració dels carrers i l’organització de la festa, ja que aquesta és molt participativa i compta amb la implicació de tots els morellans i morellanes”. Rhamsés ha aprofitat per a “convidar a tots i totes a vindre a Morella durant els dies del Sexenni i gaudir d’aquesta festa extraordinària”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana