Els Ports: Morella rep a representants de Youcanyolé


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/169614_99198/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 27-02-2018
Morella rep a representants de Youcanyolé

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Benestar Social, Malú Blasco, han rebut aquest matí als representants de l’ONG Youcanyolé Medical Camp vinguts des de Kenia, els quals han rebut la màxima distinció de la provincia de Castelló al mèrit solidari. D’aquesta manera, el doctor i morellà, Miguel Medina, el qual és el responsable de Youcanyolé i el seu projecte que es va desenvolupar a Kenia durant el 2017. Així, els visitants han conegut el funcionament del Consell Municipal de la Solidaritat i com Morella destina el 0,7% del pressupost municipal a projectes solidaris com el que es desenvolupa en la seua zona.
Malú ha destacat que “Youcanyolé ha realitzat una gran tasca a Kenia i segueix treballant en projectes solidaris”. A més, l’edil ha explicat que “a la xerrada que el doctor Medina va oferir el passat mes de setembre vam poder conéixer més específicament la tasca que realitzen i conscienciar a la gent de Morella de la importància d’aquesta”. També, Rhamsés ha aprofitat per a donar-los “l’enhorabona per la distinció al mèrit solidari que els ha concedit la província de Castelló i els ha felicitat per la feina que fan en països com Ghana, Kènia, Tanzània o Etiòpia”.
Cal recordar que durant el 2017 Morella va destinar 15.000 euros al Fons de la Municipal de la Solidaritat amb un total de set projectes. La capital dels Ports és una de les poques ciutats de la província que manté el 0.7% del pressupost destinat a causes benèfiques. Així, el pressupost es divideix entre 13.500 euros que aporta l’ajuntament al fons i 1.500 que ha donat l’empresa ahorradoras.com. L’ajuntament de Morella col·labora amb set projectes a diferents països com la India, Burkina Faso, Tunísia, Nicaragua, Ghana, El Salvador i Togo. Així, col·labora amb l’Assemblea de la cooperació per la Pau, Youcanyole, la Fundación Vicente Ferrer, Mans Unides, ASOL, la Creu Roja i Delwende.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana