Els Ports: Renovada la carretera de Xiva


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/4/171724_100964/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/4/171724_100964/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 25-04-2018
Renovada la carretera de Xiva

Les obres de la carretera CV-117 que uneix Morella amb Xiva arriben al seu final amb l’última capa d’asfalt que s’ha aplicat aquesta setmana. Així, aquesta actuació suposa la millora del paviment i aprofita l’amplada màxima que permet la carretera per a facilitar la circulació. A més, les obres suposen la millora d’un tram de carretera de 2,7 quilòmetres i durant les properes setmanes es finalitzarà l’actuació al complet amb la senyalització d’aquesta.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la millora de la carretera de Xiva és ja una realitat que era una reivindicació històrica de les veïnes i veïns d’aquesta població per a facilitar la seua vida diària i el desenvolupament”. L’edil ha explicat que “la CV-117 és també molt important perquè uneix la carretera nacional amb les pintures rupestres de Morella la Vella, la qual cosa facilitarà les visites a aquest Patrimoni Mundial”. Rhamsés ha comentat que “faltarà acabar la senyalització de la carretera i alguns treballs a les cunetes que es realitzaran en les properes setmanes”. També ha volgut subratllar la reunió que van mantindre el passat mes d’agost “amb les veïnes i veïns de Xiva i el Diputat de Carreteres, la qual va ser molt positiva i va marcar la ruta perquè la nova CV-117 siga una realitat”.
Cal recordar que la carretera que uneix Xiva amb Morella és el punt d’accés, també, a Morella la Vella, on s’encontren els diferents abrics i coves amb pintures rupestres. Així, aquesta carretera millora el servei per accedir a aquest emplaçament on romanen les pintures declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana