Els Ports: Jornada educativa a la mina La Parreta de Morella


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/5/172026_101218/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172026_101218/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172026_101218/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 03-05-2018
Jornada educativa a la mina La Parreta de Morella

Xiquetes i xiquets d’arreu de la comarca dels Ports han acudit avui a la celebració d’una jornada de medi ambient al Mas Sabater-Cantera de la Parreta on està ubicada l’empresa Arcillas Vega del Moll, organitzadora de l’esdeveniment juntament amb l’Associació d’Empreses d’Àrids de la Comunitat Valenciana. L’acte ha reunit a quasi 300 alumnes dels col·legis CEIP Verge Vallivana i CRA Els Ports Celumbres per a plantar arbres en aquesta zona on, a més, han passat el matí junts realitzant diferents tallers i jugant.
Els Directors Territorials de Cultura i de Medi Ambient, Cristian Linares i Toni García Respectivament, han participat en aquesta jornada. També l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la Gerent d’Arcillas Vega del Moll, Maria José Adelantado, així com el President de l’Associació d’Empreses d’Àrids de la Comunitat Valenciana, Custodio Monfort, han rebut i participat els i les alumnes dels col·legis dels Ports.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és una experiència educativa molt positiva perquè les xiquetes i xiquets coneguin la importància del medi ambient per al planeta. A més, d’aquesta forma, també aprenen les tasques que es realitzen en aquesta empresa tan important a la nostra zona”. A més, l’edil també ha comentat que “és positiu que els xiquets de la comarca facin activitats junts, ja que d’aquesta manera es coneixen des de menuts i fan amistat entre xiquets de diferents pobles”. Finalment, ha volgut “agrair a l’empresa Arcillas Vega del Moll l’organització d’aquesta activitat per als xiquets i xiquetes i el seu compromís amb el medi ambient”.
Aquesta jornada ha servit per a realitzar diferents tallers educatius a la zona de la mina, així com realitzar diferents tallers per a conéixer-la més profundament. D’aquesta manera, els xiquets i xiquetes dels Ports han vist les diferents troballes arqueològiques i paleontològiques que han aparegut al llarg dels anys. També han realitzat tallers de reciclatge, de pedra en sec, han conegut la fauna i la flora característiques de la comarca i han conegut la maquinària de la mina.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana