Els Ports: Morella serà una de les seus de la I Nit Europea de la Investigació Valenciana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/9/177149_105626/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 26-09-2018
Morella serà una de les seus de la I Nit Europea de la Investigació  Valenciana

Morella ha sigut escollida com una de les seus per albergar la primera Nit Europea de la Investigació Valenciana. Un total de 25 entitats s’han sumat a la I Nit Europea de la Investigació Valenciana i han organitzat més de 60 propostes en més de 30 espais. En el cas de Morella, es realitzarà un taller didàctic sobre arqueologia funerària i antropologia forense, el dissabte 29 a les 11:30 hores del matí a la Llotja de l’Ajuntament de Morella.
La regidora d’educació, Judit Garcia, ha valorat molt positivament aquest tipus d’accions “que apropen matèries fonamentals com és la ciència o la investigació a tota la població d’una manera lúdica i didàctica”. Garcia, ha comentat que “ aquestes activitats estan obertes a tot el públic, però especialment al públic jove”.
L’activitat organitzada per l’Ajuntament de Morella, Grupo Paleolab i Noverint Coop.v, constarà d’un taller didàctic i pràctic sobre arqueologia funerària i antropologia forense. S’exposaran les tècniques d’excavació arqueològica de inhumacions i com les datacions radiocarbòniques  permeten obtindre la data de la mort. Després es farà un taller participatiu (amb esquelets reals) on els assistents  podran realitzar les medicions i presa de dades.
El lema d’aquesta Nit Europea de la Investigació Valenciana és “Science bridges”, a fi de consolidar ponts i connexions entre la investigació i la cultura, amb la finalitat, alhora, de celebrar l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, del qual Morella, compta amb el seu segell que va atorgar el Ministeri de Cultura a principis d’any.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana