Els Ports: Morella rehabilita les presons de l’ajuntament i fer-les visitables


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/10/177692_106082/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/10/177692_106082/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 10-10-2018
Morella rehabilita les presons de l’ajuntament i fer-les visitables

Morella posa en marxa la rehabilitació de les presons de l’edifici de l’ajuntament perquè es puguen visitar i conéixer la seua història. El projecte de restauració i contingut del museu compta amb un pressupost de 61.468 euros. Així, les presons incrementaran l’atractiu de l’ajuntament de Morella que es va construir al segle XIV i compta amb el premi Europa Nostra per la recuperació arquitectònica del patrimoni. Cal recordar que aquest edifici combina l’atractiu turístic amb l’ús diari i de servei al públic que té qualsevol ajuntament.
La rehabilitació de les presons suposa un increment en l’activitat turística i cultural de la ciutat. Així, se sumen a la visita conjunta de l’ajuntament amb la Sala del Justícia, la Sala del Consell i la Llotja, i augmentarà la Xarxa de Museus de Morella amb el Castell, la Basílica Arxiprestal, les Torres de Sant Miquel i el museu Temps de Dinosaures.
La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “les presons són una part molt important d’aquest edifici. Fins ara havien albergat oficines de l’ajuntament però amb aquest projecte es podran visitar i donar a conéixer la història d’aquest edifici del segle XIV”. L’edil ha explicat que “la rehabilitació preveu tant la restauració de les presons com tot el contingut que albergarà amb projeccions audiovisuals i panells explicatius d’aquesta part de l’edifici”. Finalment Rocío ha comentat que “el projecte també realitzarà un seguiment arqueològic de l’actuació, particularment de la cel·la originària en la qual es tractaran els grafitis de les parets”.
Les presons de Morella estaven dividides en dues seccions, una per a dones i l’altra per a homes. Aquestos espais es van rehabilitar parcialment l’any 1992 en la restauració que va tindre l’edifici. Així, aquest espai compta amb una cel·la original amb grafitis que la daten del segle XIII. A més, aquestes es van utilitzar fins a la guerra civil espanyola i la dictadura
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana