Els Ports: Portell es vesteix de festa aquest cap de semana


 
La Plana al Dia | Els Ports | General | 06-08-2019
 





Les festes de Portell comencen aquest cap de setmana, el divendres 9, i s'allargaran fins al dijous 15 d'agost.




El divendres serà el dia del 'chupinazo' i la inauguració del Casal del vi. Corro de vaques de la ramaderia del Mijares, prova del bou "Armillero" de la ramaderia Talavante i l'exhibició d'emboladors, que comptarà amb la participació de les quadrilles de Cinctorres, Mosqueruela - Linares i Portell, seran altres actes. No faltarà el 'tardeo' amb el grup A tu vera ni la festa nocturna amb La Kinky Band i la discomòbil DML.




L'Associació Cultural Taurina Portell tindrà el dissabte 10 el seu dia. I és que se celebrarà el dinar de germanor i la junta anual de socis. El corro de vaques amb la mateixa ramaderia del dia anterior, la prova del bou "Panadero" del ferro Talavante, el sopar de socis i el bou embolat seran altres moments destacats de la jornada. A més el 'tardeo' amb Art Flamenc i l'actuació nocturna de "El Serrucho" i la discomòbil completaran el dia.




D'altra banda, el diumenge 11 d'agost es dedicarà als patrons Sant Tomás i Sant Roc. Així, al matí tindrà lloc la missa baturra i la processó. A la vesprada actuarà Ecos de Aragón i es presentarà la novel·la "La maldición del peregrino de Portell", de Pedro Luis Bellés. I després arribarà "Tu cara me suena II".




El concurs de paelles centrarà l'atenció l'endemà. Tot seguit hi haurà una actuació patrocinada per l'associació de jubilats i més tard la discomòbil allargarà la festa.

Quant al dimarts, els xiquets tindran el protagonisme. Tallers i inflables, parc infantil, concurs de guinyot i botifarra, una classe de toreig de saló i una xarrada sobre el paper del veterinari en la criança del bou de lídia són les propostes de la jornada.




I el dimecres es viurà el dia de les penyes. La concentració, el menjar popular, el corro de vaques, la prova del bou "Girondino" del ferro Herederos de Ernesto Fernández Castro, el bou embolat, l'orquestra Pompeya i la discomòbil són els actes programats.




Les celebracions acabaran el dia 15, dia de la Mare de Déu. Hi haurà missa i, a la vesprada, ofrena a la Mare de Déu de l'Esperança. A la nit, el sopar de pa i porta i el lliurament de trofeus donarà pas a la traca que anunciarà el final de les festes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana