Els Ports: Morella licita els aprofitaments del mont públic de Vallivana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190423_116821/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 11-11-2019
Morella licita els aprofitaments del mont públic de Vallivana

Es tracta de subhastes per aprofitar les pastures, les trufes i l’apicultura en aquest espai públic
També finalitzen prompte les adjudicacions dels monts Boalar d’Ortells, Carrascals, Pereroles i Herbeset


El passat mes de setembre va finalitzar el termini per aprofitar les pastures, trufes i apícola del mont de Vallivana a Morella i van eixir a subhasta, en la qual alguns van quedar deserts. D’aquesta manera, ara es renova el període de subhasta i aprofitar els recursos com les pastures, les trufes i l’apicultura d’aquest espai públic, és per això que alguns preus d’eixida s’han rebaixat amb l’objectiu d’obtenir adjudicataris i que s’aprofiten els recursos d’este espai públic tan important.

L’objectiu d’aquestes subhastes és adjudicar i continuar aprofitant els recursos del mont de Vallivana. Així, la subhasta de les trufes a partir 3.400 euros anuals a l’alça i una capacitat de 20 quilograms i per cinc anys i l’aprofitament apícola per 510 euros anuals a l’alça i una capacitat de 300 caixes i per cinc anys. També se subhastarà l’aprofitament apícola del mont de Boalar d’Ortells per 120 euros i una capacitat de 60 ruscs per cinc anys. Cal afegit que en els propers dies es publicarà al Bulletí Oficial Provincial (BOP).

El regidor de Monts i Camins Públics, Joel Pascual, ha explicat que “les adjudicacions d’explotació dels monts públics estan a punt de finalitzar i es subhastaran de nou per a aprofitar-les durant els pròxims anys”. Així, l’edil ha destacat que “alguns dels aprofitaments dels recursos del mont de Vallivana es van quedar deserts, de manera que els tornem a traure a subhasta”. Joel ha comentat que “també estan a punt de finalitzar en els monts del Boalar d’Ortells, Carracscals, Pereroles i Herbeset”.

La resta d’aprofitaments dels monts públics a Morella finalitza en els pròxims mesos de manera que el mont Carracals té l’aprofitament de les trufes desert, les pastures finalitzen el 30 de setembre de l’any 2021 i la caça al mes d’abril del 2020 aproximadament. Les pastures al mont de Pereroles finalitzen el 30 de setembre de 2021 i la caça al mes d’abril del 2020 també. Finalment, el mont d’Herbeset finalitza les pastures el 30 de setembre del 2020 i la caça al mes d’’abril del mateix any.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios