Els Ports: El temporal de neu deixa importants danys en Morella


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192726_118821/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192726_118821/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192726_118821/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192726_118821/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 27-01-2020
El temporal de neu deixa importants danys en Morella

En una primera valoraci el cost econmic dels danys produts pel temporal ascendeix a uns 700.000, entre els bns pblics i privats.
El sector ms afectat s el primari, amb nombroses explotacions agrries i ramaderes amb importants danys.

Els desperfectes es poden incrementar substancialment en els propers dies, ja que en molts de llocs no sha pogut accedir i les conseqncies del temporal encara es poden manifestar.

Morella intenta tornar a la normalitat desprs de la forta tempesta de neu de la setmana passada, ms de 170 l/m2, al temps que comena a valorar la quantitat econmica dels desperfectes. Ja el passat divendres des de lAjuntament de Morella es va informar a la poblaci que sobria un primer termini per presentar valoraci de danys i es facilitava un formulari per fer-ho.

Avui dilluns tota la informaci rebuda sha traslladat a Subdelegaci del Govern, desprs dhaver estat aportada pel venat afectat, especialment de les explotacions ramaderes i agropecuries. Tot i aix, evidentment, queda obert el termini per aportar-ne ms, a causa de la dificultat daccs i valoraci dels danys ja que, a ms, aquestos es poden veure incrementats en el futur prxim.

En total han estat presentades fins avui dilluns un total de 37 incidncies particulars a banda dels desperfectes en bns de titularitat pblica. Trenta incidncies en explotacions ramaderes presenten un total de 350.000 euros pressupostats en danys. Quatre incidncies shan presentat de danys en indstries i comeros, valorades en uns 50.000 euros i 3 incidncies en vivendes que ascendeixen a 48000 euros, aproximadament.

Aix mateix han estat presentades les primeres valoracions dels efectes que shan produt en bns municipals, tant en Morella com en Xiva, Ortells, La Pobleta i Herbeset. Estes han sigut desfondraments de murs i camins en accessos, afeccions al patrimoni monumental, caigudes de faroles i cablejat de lenllumenat pblic deixant-ho inservible, avaries al sistema de bombeig, aix com altres en edifici pblics. Amb una primera valoraci global dels bns pblics duns 220.000 .

Lalcalde de Morella manifestava que les administracions, totes, hem destar al costat de les persones que han patit els efectes del temporal en tractar-se de persones i famlies que treballen dia a dia pel sosteniment del nostre medi. Ha traslladat tamb que cal ser conscients que estes primeres valoracions es veuran incrementades en els propers dies, a causa de la situaci que ens trobem i no poder accedir encara a molts llocs. El primer edil morell tamb agraa el treball de particulars annims, bombers voluntaris, protecci civil, brigades de neteja i tots els serveis que amb el seu treball han minimitzat en la mesura del que ha estat possible els efectes del temporal.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios