l'Alcalatén: Una dècada sense una escola en condicions a les Useres


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/162913_93772/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcalatén | General | 11-09-2017
Una dècada sense una escola en condicions a les Useres

La Plataforma veïnal Fem l’Escola de les Useres (PVFE) celebra que s’oficialitze que s’haja publicat la licitació per a la redacció del nou col•legi. Tant el Suplement al Diari Oficial de la Unió Europea, el Boletín Oficial del Estado com el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana han fet pública la licitació del projecte de construcció de la nova escola a la localitat. La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports compta amb un pressupost d’eixida de 100.286,12 € (121.346,21 €, IVA inclòs). Aquesta notícia aplega poc abans de la data d’estrena del nou curs 2017/18, dilluns 11 de setembre, quan es compleixen 10 anys exactes del tancament de l’escola de les Useres i el consegüent trasllat dels xiquets i les xiquetes del poble a l’aulari provisional de la Casa de la Cultura.
Per a la Plataforma, la licitació del projecte significa un gran avenç en aquest llarg procés, ja que consolida els compromisos que la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament han adquirit amb l’agrupació veïnal. Tal com s’explicita al BOE, el termini per a presentar les ofertes o sol•licituds de participació per a la redacció dels projectes, la direcció d’obres i altres treballs de construcció s’estendrà fins al 10 d’octubre. En segon lloc, en relació amb les obertures d’ofertes: per al 20 d’octubre està fixada l’obertura sobre la documentació administrativa, el 30 d’octubre hi haurà l’obertura de les ofertes tècniques i el 15 de desembre es donarà l’obertura de les proposicions econòmiques. Tanmateix, tal com assenyalen les diverses fonts oficials, aquestes dates són orientatives i poden variar en el transcurs del procediment.
Des de la PVFE es recorda que el procés només acaba de començar, ja que encara queda la redacció del projecte, la licitació de les obres i la corresponent adjudicació i l’execució de les obres, perquè la nova escola siga una realitat a les Useres. Per aquest motiu, la Plataforma continuarà pressionant les diferents administracions perquè els processos s’executen de la manera més ràpida i eficient possible.