l'Alcalatén: La plataforma Fem l?Escola de les Useres reclama claredat al consistori i l?acompliment dels terminis del projecte a les conselleries


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/181014_108811/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcalatén | General | 17-01-2019
La plataforma Fem l?Escola de les Useres reclama claredat al consistori i l?acompliment dels terminis del projecte a les conselleries

Com ja es va fer saber a través de les xarxes socials, el dimecres dia 9 de gener de 2019, Fem l?Escola es va reunir amb els representants de l?Ajuntament de les Useres per aclarir els dubtes sobre l?objectiu i la responsabilitat de la realització d?un accés al solar del nou centre escolar del qual s?havia fet ressò el consistori a través de les xarxes socials municipals i de la premsa de proximitat.

Des de la Conselleria d?Educació ens han confirmat que, havia calgut obrir un camí per facilitar l?accés de la maquinària emprada per a fer les cates de cimentació (proves de la duresa del terreny) necessàries per redactar, amb la màxima precisió, els plànols del projecte. El dubte ve generat pel propi comunicat municipal, quan en aquest es fa al·lusió a un cost sense determinar corresponent a l?obra de l?accés que, segons el consistori, havia de ser sufragat  «pel projecte» (no tenim clar encara si es refereix a Conselleria d?Infraestructures, encarregada de l'elaboració del projecte, o a la d?Educació, com a responsable de l?obra).

En aquest sentit, hem de desmentir la versió de l?alcalde, Jaime Martínez, i recordar-li (tal i com ja vam fer a la reunió) els compromisos signats al document de posada a disposició dels terrenys (signat en acord plenari el 3 de maig de 2017). Com es pot comprovar en els compromisos, es diu que són les corporacions locals les quals han d?«eliminar qualsevol obstacle, servitud o impediment que puga dificultar el normal desenvolupament de les obres». Per tant, com que el fet que no hi haguera un accés per poder entrar al pati era un obstacle, aquestes obres havien d'anar a càrrec del pressupost municipal. En tot cas, des de la PVFE agraïm a l?edil que ens informara sobre el cost exacte de l?acció, 132 euros, una xifra assumible per al consistori.

Per altra banda, els treballs corresponents a les maquinàries que durant els següents dies han fet les proves de cimentació, sí que formen part del pressupost del projecte assignat per Conselleria i serà aquesta qui ho assumisca. En la nostra aposta per la transparència, hem d?aclarir també que, ara per ara, l'arquitecte està treballant en la redacció del projecte bàsic. Cal tenir en compte que aquest primer pas s'ha d'acompanyar del projecte d'execució (al que corresponen les cates) perquè puga eixir a licitació l'obra i que s?inicie la construcció de l'escola. En aquest sentit, considerem que el ritme actual del procés de construcció del nou centre no és del tot adequat, ja que els terminis que va posar Conselleria (desembre de 2018) s'estan dilatant.

Dit això, informem que estem en contacte amb totes les administracions implicades per a concertar una reunió durant la primera setmana de febrer. La intenció de la PVFE, una vegada més, és avançar-nos als aconteixements, propiciar i testimoniar l?encontre entre l'Ajuntament de les Useres, les conselleries implicades i l'arquitecte per tal de conèixer més detalladament en quin punt estem i preguntar pels motius que han motivat l?incompliment dels terminis en la redacció del projecte.  Com sempre, la Plataforma continuarà fent pressió a les diferents administracions perquè els processos s'executen de la manera més ràpida i eficient possible. Pel futur, pel nostre poble: fem l'Escola!
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana