l'Alcora: Comencen les obres de remodelació i millora de la plaça de l'Ajuntament de l'Alcora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/2/154266_88199/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/2/154266_88199/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/2/154266_88199/3_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 16-02-2017
Comencen les obres de remodelació i millora de la plaça de l'Ajuntament de l'Alcora

L'Ajuntament de l'Alcora ha començat aquesta setmana les obres de remodelació i millora de la plaça de l'Ajuntament.
Una actuació que forma part d'un projecte major, que inclou també la millora de la plaça del Convent i dels carrers Sant Francesc i Arquebisbe Gasch. “Es tracta del major projecte urbanístic escomès al municipi en les últimes dues dècades”, explica el regidor d'Urbanisme, Samuel Falomir, l'objectiu del qual és “solventar els problemes d'accessibilitat i mobilitat que hi ha en l'actualitat i millorar la seguretat viària”.
Concretament, respecte a les obres en la plaça de l'Ajuntament, Falomir destaca que “era necessari actuar en aquest espai per tal de solventar els problemes de filtracions d'aigua que existeixen i que afecten a l'estructura de l'edifici, la qual cosa motiva que el soterrani del Consistori estiga en l'actualitat apuntalat”.
Els treballs consisteixen, principalment, en l'aixecament del paviment amb l'objecte d'impermeabilitzar la superfície total de la plaça. També es renovarà el mobiliari urbà amb bancs, papereres, jardineres i noves lluminàries.
“Amb aquesta actuació es crearà un espai més obert i funcional, en el qual poder realitzar moltes més activitats”, indica Falomir.
En aquests moments s'està procedint a traslladar l'estàtua del Comte d'Aranda al carrer Glorieta Santa María Rosa Molas. “Aquesta ubicació serà provisional, la definitiva estarà a l'entorn de la Real Fàbrica del Comte d'Aranda”, explica.
D'altra banda, el responsable d'Urbanisme ressalta que per al projecte s'utilitzarà ceràmica de l'Alcora, així “des de l'Ajuntament volem promoure i promocionar el seu ús en espais públics”.