l'Alcora: Chiva destaca l'elevada participació en el concurs de fotografia “Dia de la Dona 2017” de l'Alcora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155106_88873/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/3/155106_88873/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/3/155106_88873/3_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 08-03-2017
Chiva destaca l'elevada participació en el concurs de fotografia “Dia de la Dona 2017” de l'Alcora

El regidor de Polítiques Inclusives, Agustín Chiva, ha destacat l'elevada participació en la desè quarta edició del concurs de fotografia “Dia de la Dona”. I és que l'Ajuntament de l'Alcora ha rebut un total de 46 fotografies, més del doble que en la passada edició. Aquestes fotografies formaran part d'una exposició que s'inaugurarà el proper divendres, dia 10 març, i que podrà visitar-se al Museu de Ceràmica fins al 20 de març.

Com explica Chiva, en la present edició la temàtica del certamen és “Dona i educació”. Enguany, com a novetat, l'Ajuntament ha incorporat dos nous premis, el segon i el tercer, que se sumen al primer premi i al premi del públic, repartint-se un total de 1.100 €. El jurat concedirà 3 dels premis: un primer de 400 €, un segon de 300 € i un tercer de 200 €. A més, els assistents a l'exposició, a través dels seus vots, triaran aquella fotografia que consideren mereixedora del premi del públic, dotat amb 200 €.

D'altra banda, el pròxim 2 d'abril tindrà lloc l'acte d'homenatge a una dona de l'Alcora, també emmarcat dins de la celebració del Dia Internacional de la Dona. L'esdeveniment es durà a terme al saló d'actes del Consistori i comptarà amb l'actuació del grup La Meligrana.

Exposició “Premios Goya de fotografía i vídeo 2017”

A més de l'exposició de fotografies del concurs “Dia de la Dona”, el proper divendres, a les 19.30 hores, s'inaugurarà també al Museu de Ceràmica la mostra “Premios Goya de Fotografía i Vídeo Profesional 2017”. Una exposició organitzada per la Fabriqueta Films en la qual es mostraran vídeos i fotografies participants en la present edició dels premis que convoca AFPA (asociación de fotógrafos y videógrafos profesionales de Aragón).

Cal destacar que “Pablo & Mar”, de les alcorines Tamen Canto i Belén Nevot (La Fabriqueta Films), és una de les obres finalistes d'aquesta edició de 2017.

Els “Premios Goya” van nàixer abans que els de cinema. Va ser després del concurs fotogràfic incorporat al programa de les I Jornades de Fotografia Professional d'Aragó l’any 1983, idea que en ser ben acollida pels professionals d'Espanya, es van convertir des de 1985 en el que són hui, un referent a nivell nacional.

Aquests Premis bianuals van ser concebuts com a aparador nacional per traure de l'anonimat a bon nombre d'excel·lents professionals i mostraren en Retrat, Noces, Industrial/Publicitari i Lliure Creació, la seua técnica i categoría artística, incorporant en 2005 el Vídeo Social.

“És un honor per a l'Alcora poder acollir, gràcies a la Fabriqueta Films, aquesta exposició”, destaca el regidor Agustín Chiva, qui ha animat a l'assistència a l'acte d'inauguració d'ambdues mostres.