l'Alcora: L'Ajuntament de l'Alcora portarà a Ple aquest mes l'aprovació inicial del nou PGOU


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155381_89094/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 15-03-2017
L'Ajuntament de l'Alcora portarà a Ple aquest mes l'aprovació inicial del nou PGOU

L'Ajuntament de l'Alcora portarà a Ple a finals d'aquest mes l'aprovació inicial del nou Pla General d'Ordenació Urbana, concretament, se sotmetrà a votació el document estructural del mateix.

El PGOU és un instrument “clau” per al progrés del municipi, com assenyala el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Samuel Falomir, ja que “permetrà el seu desenvolupament urbanístic i industrial, afavorint l'impuls de l'economia local i la creació d'ocupació”.

Cal destacar que el pla vigent és de l'any 89, “després de quasi tres dècades, l'actual PGOU de l'Alcora està esgotat i no és capaç de donar resposta ni solucions eficaces a les necessitats reals de la localitat”, indica Falomir.

El titular d'Urbanisme ressalta que el nou PGOU contempla 1,7 milions de metres quadrats més de sòl per a indústria i altres activitats econòmiques, “la qual cosa permetrà que puguen desenvolupar-se nous PAIs, i en ells, instal·lar-se noves empreses i negocis”. D'aquesta manera, “s'impulsarà l'economia i la generació de llocs de treball a l'Alcora”.

Així mateix, com avança Falomir, el document arreplega la ubicació de la nova subestació elèctrica i la nova depuradora industrial “dues infraestructures fonamentals per al sector industrial que ja estem gestionant des de l'equip de govern”.

Quant al creixement urbà, el nou pla general preveu 330.000 metres quadrats de sòl urbà residencial.

“Desbloquejar el nou PGOU era un dels principals objectiu del Govern de l'Alcora”, explica el primer tinent d'alcalde, destacant que portar al Ple l'aprovació inicial suposa un pas “molt important” i és fruit de “treballar des del primer dia per aquesta meta”.

“El que s'ha fet és actualitzar el document que es va acordar en l'última comissió de seguiment del PGOU”. Sobre açò, Falomir recorda que “el projecte del nou pla general es va iniciar en 2005, no obstant açò, en la passada legislatura el PP ho va tindre paralitzat, per la qual cosa s'ha hagut d'adaptar, seguint els criteris dels tècnics, a la nova llei urbanística valenciana”.

Encara que lamenta la paràlisi que ha suposat la “inacció” del PP per a l'Alcora, Falomir insisteix que “l'important és que ja estem en el camí correcte, el de definir el futur de la nostra població per als pròxims 20 anys i donar resposta a les necessitats reals”.

“L'Alcora es troba en un moment clau de progrés”, el nou PGOU “permetrà desbloquejar molts projectes que estaven a l'espera i plantejar un disseny per generar ocupació i atraure inversions”, conclou.

El pròxim divendres se celebrarà la corresponent comissió informativa, prèvia al Ple, a la qual està previst que assistisca l'equip redactor del PGOU per tal d’explicar el projecte a tots els grups municipals.

Cal destacar que, després de l'aprovació inicial en el Ple, el document se sotmetrà durant 45 dies a un període d'informació pública perquè es puguen presentar al·legacions.