l'Alcora: L’Alcora acull la sisena edició de la ‘Ruta Gastronòmica del Caragol’


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/8/161994_93017/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/8/161994_93017/2_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 15-08-2017
L’Alcora acull la sisena edició de la ‘Ruta Gastronòmica del Caragol’

Amb les Festes del Crist 2017 de l'Alcora arriba també la ‘VI Ruta Gastronòmica del Caragol’, una iniciativa que cada any desperta gran interès entre veïns i visitants. L’objectiu és donar a conèixer aquesta tradició tan alcorina, així com fomentar la participació en les celebracions.


Una dada que acredita l'elevada participació en aquesta singular ruta és el volum total de caragols degustats, que en l'anterior edició va passar de les 2 tones, segons les dades proporcionades pels propis participants.

Enguany se celebra del 19 d'agost al 2 de setembre i participen 26 establiments alcorins: Restaurante Pista Jardín, El Mirador de la Font, Rock’n beer, Bar de Mou, Loasix, Heladería la Vila, Café París, Pub Manhattan, Ateneo, Zona Urbana, Cafetería Asociación Jubilados l’Alcalatén, Mesón El Churret, Tasca la Rajoleta, Bar Racó del Mercat, Bodega Asador Zafra, Bar Restaurante Bocatería Troya, Bocatería Cafetería Sa-Ra, Restaurante El Arayero, Pizzería Restaurante La Giocconda, Cinc Sabors, Bocatería La Galería, Bar Restaurante Izanal, l’Àrea, Restaurante Sant Francesc, Restaurante Salva y Alimentación Peris Nebot.


Com a novetat, en la present edició s'han establit tres premis: al primer, segon i tercer establiment més votats. Fins al moment es lliurava un únic premi.


Totes aquelles persones que aconseguisquen el segell d'un mínim de 6 establiments, podran aconseguir el ‘Carnet del Caragoler’, un títol honorífic que dóna dret als seus titulars a: votar pel bar o restaurant que, segons el seu criteri, prepara la millor tapa de caragols; i participar en el sorteig d'un dinar o sopar per a dues persones a un restaurant de l'Alcora.


El caragol és el producte estrella de l'aperitiu o el ‘tapeo’ a les Festes del Crist de l'Alcora. Cuinat d'una manera més o menys semblant però sempre amb subtils diferències, quasi tots els bars i restaurants els ofereixen en aquestes dates.


Se solen cuinar amb una salsa (picaeta) en la qual no falta el coent, afegint de vegades herbes aromàtiques de la zona (el romaní n’és l'estrella), pernil, cansalada, xoriço, ametla, tomaca o algun ingredient “secret”. Cada cuiner o cuinera li acaba donant un toc personal i distintiu.


Des de l'Ajuntament animen a participar en aquesta “atractiva i singular” ruta i conviden a descobrir els seus “variats i exquisits” sabors.