l'Alcora: L'Alcora ofereix una completa i variada programació per al pont d'octubre


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/163869_94530/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 04-10-2017
L'Alcora ofereix una completa i variada programació per al pont d'octubre

Fires del Mussol i del Comerç, trobades de gegants i cabuts, de rondalles tradicionals i de boixets, correllengua, contacontes, presentació de l'últim llibre de Vicente Álbaro…


L'Alcora ofereix una completa i variada programació per al pont d'octubre: fires, trobades culturals i tradicionals, correllengua, contacontes, presentació de l'últim llibre de l'escriptor alcorí Vicente Álbaro…


El divendres 6 d'octubre, al matí, la flama del Correllengua arribarà al municipi. Partirà de l'IES Ximén d’Urrea i recorrerà els diferents centres educatius. L'acte, organitzat per Acció Cultural del País Valencià, finalitzarà amb la lectura del Manifest a la plaça de l'Ajuntament.


El dissabte 7 d'octubre tindrà lloc la VI Trobada de Gegants i Cabuts, organitzada per la Colla Gegantera de l'Alcora. A les 11 hores se celebrarà un taller infantil de cabuts a la plaça de l'Ajuntament i, a partir de les 16.30 començarà la trobada amb la plantà, i a continuació, cercavila i presentació i ball de les onze colles participants.


El diumenge 8 d'octubre, a les 17.30 hores, al parc Germanes Ferrer Bou, hi haurà un contacontes a càrrec de Tania Muñoz.


El dissabte 13 d'octubre, a les 19.30 hores, al saló d'actes de l'Ajuntament, es presentarà l'últim llibre de Vicente Álbaro “La peregrinación por les ermitas de l'Alcora. Un camino para la Renovación Personal”. L'escriptor alcorí estarà acompanyat per l'alcalde, Samuel Falomir, la regidora de Cultura, Noelia Muñoz, l'impressor, Mosén José Aparici i el Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol.


El dissabte 14 d'octubre, a les 11 del matí, al carrer Músic Pere Moliner, s'inaugurarà la XIII Fira del Comerç Local. Una iniciativa organitzada per l'Associació de Comerç i Serveis de l'Alcora, que es durà a terme els dies 14 (de 10 a 21 hores) i 15 (de 10 a 19 hores).


Els diferents estands mostraran la qualitat i varietat dels productes i serveis que es poden trobar als comerços de l'Alcora. A més, hi haurà actes lúdics i activitats per als més xicotets, a càrrec d'Alpe Animació i Saltimbanquis.


D'altra banda, el dissabte 14 també se celebrarà la III Trobada de Rondalles Tradicionals a la Pista Jardí. Començarà a les 10.30 hores amb la recepció dels participants i finalitzarà amb el bureo popular, que s'iniciarà a les 16 hores. Aquest acte està organitzat per la Rondalla l’Alcaltén.


El diumenge 15 d'octubre, de 10 a 19 hores, se celebrarà la Fira del Mussol. Una fira artesanal i tradicional que data de 1843. Es durà a terme a l'avinguda Corts Valencianes i comptarà amb activitats per a tota la família.


A les 10 hores s'obriran totes les parades participants i a les 10.30 s'inaugurarà oficialment per les autoritats i la Cort d'Honor. A continuació, es farà lliurament dels premis als guanyadors de la VI Ruta Gastronòmica del Caragol. A les 12.30 actuarà el Club Esportiu Rítmica de l'Alcora, i a les 13 h. ho farà la rondalla de la associació de jubilats i pensionistes Comte d'Aranda. A la vesprada, a les 18.30 hores, hi haurà xocolatada popular. La clausura serà a les 19 hores.


Dins de l'IES l'Alcalatén es podrà participar en diferents activitats infantils com castells inflables, tallers de manualitats i el parc d'aventura de Viunatura.

Al llarg de tot el matí, la fira estarà amenitzada per la colla de dolçainers i tabaleters de l'Alcora.


També el diumenge, a partir de les 10 hi haurà una concentració de boixeteres, on s'esperen més de 500 participants