l'Alcora: L'Alcora rep més d'1 milió d'euros de la Generalitat Valenciana en 2017


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/11/166019_96359/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 29-11-2017
L'Alcora rep més d'1 milió d'euros de la Generalitat Valenciana en 2017

La Generalitat Valenciana ha destinat a l'Alcora en 2017 més d'un milió d'euros. Una xifra que han posat en valor l'alcalde del municipi, Samuel Falomir, el primer tinent d'alcalde i diputat autonòmic, Víctor Garcia, i el regidor d'Hisenda, Robert Tena, després de fer balanç de les ajudes aconseguides per a escometre millores a la localitat a través de la institució autonòmica.
Un dels projectes destacats és l'ampliació de l'IES l'Alcalatén, per al qual la Generalitat ha realitzat una inversió de 334.000 €. Les obres es van dur a terme durant el passat estiu i han servit per a solucionar el problema de falta d'espai al centre.
D'altra banda, a través de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR), la Generalitat finança dos projectes per tal de millorar la depuradora de l'Alcora, que sumen al voltant de 440.000 €. Un dels projectes s'està executat en aquests moments i consisteix en la instal·lació d'un nou centre de transformació per a poder donar solució al problema de filtracions d'aigua que existeix en l'actualitat. I l'altre projecte servirà per millorar el sistema de deshidratació i emmagatzematge i permetrà reduir els nivells sonors produïts en la depuradora, així com les olors ocasionades pel funcionament actual del filtre.
Així mateix, des del Govern municipal ressalten que la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha triplicat a l'Alcora la línia nominativa destinada a l'àrea de benestar social municipal. El pressupost ha passat de 73.000 € en 2015 a 225.670 € en 2017, la qual cosa ha permès reforçar “considerablement” aquesta àrea i millorar els serveis oferits a la ciutadania.
Una altra de les ajudes rebudes de la Generalitat són 60.000 € per realitzar la primera intervenció a la Reial Fàbrica del Comte d'Aranda, centrada en la conservació de la zona originària dels forns. Les obres d'aquest projecte es van adjudicar la setmana passada i està previst que comencen en breu.
D'altra banda, l'Ajuntament de l'Alcora ha aconseguit un préstec-subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per executar un projecte d'eficiència energètica en instal·lacions d'enllumenat públic del municipi que ascendeix a 40.000 €. Una actuació que permetrà un estalvi de 7.814 € a l'any i suposarà un estalvi d'energia anual de 72.804 kWh.
A més d'aquests projectes, el consistori alcorí també ha rebut ajudes de la Generalitat Valenciana per al foment de l'ocupació, a través dels programes Avalem Joves i Emcorp, entre uns altres, així com per a l'impuls del valencià, la promoció de festes i tradicions, etc.