l'Alcora: Marzà repassa a l'Alcora els avanços culturals, educatius i patrimonials i diu que "és exemple del canvi que reclamava la ciutadania"


 
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 05-10-2018
 

Compromís per l'Alcora ha aprofitat l'inici del primer Festival Cultural en Valencià de la localitat, el Gelafest, –en el qual hui actuen els Catarres, Atupa i Espardenyes- per celebrar un sopar amb la militància local. La trobada, que ha servit per analitzar els avanços de Compromís com a motor dels canvis impulsats pel Govern de Progrés local, ha posat en valor l'importantíssim esforç del Conseller d'Educació, Cultura i Esports, Vicent Marza, i del seu departament en la transcendental aposta per la cultura, el patrimoni i l'educació en el municipi.

Per aquest motiu, Marzà no ha volgut deixar passar la seua presència a l'Alcora per visitar la Real Fàbrica juntament amb el portaveu de Compromís per l'Alcora i tinent d'alcalde, Víctor García, i acompanyat de membres del Govern del Canvi .. "La Real Fàbrica serà l'emblema patrimonial de la localitat gràcies a l'acció de Govern de Víctor Garcia, de tot el Govern del Canvi i de la col·laboració d'institucions com la Conselleria, i per això estem tramitant l'anhelada declaració de Bé d'Interès Cultural d'aquest edifici únic". En presència de l'actual alcalde, que també ha volgut acompanyar el conseller, i dels representants de Compromís, Marzà ha avançat durant el recorregut per la històrica fàbrica que "els 130.000 euros compromesos pel Consell seran, finalment 200.000 euros, que se sumen als altres 200.000 compromesos per l'Ajuntament".

Per això, Víctor Garcia, ha agraït el nou esforç inversor del Consell i ha destacat altres millores patrimonials que s'escometen gràcies a la Conselleria, com les actuacions per 31.000 euros en la muralla del Castell de l'Alcalatén. "La col·laboració entre l'Alcora i el departament de Marzà és constant i molt fructífer i no solament afecta al patrimoni, sinó que incideix també en matèries essencials per a la qualitat de vida com l'educació", ha dit. "Disposar d'una secció de l'Escola Oficial d'Idiomes és un avanç sense parangó per a les oportunitats de la nostra ciutadania, com el són les millores que gràcies al Pla Edificant del Consell s'estan tramitant per al CEIP Granjel Mascarós, per 657.261 euros, o la demanda històrica d'ampliació del Ximén d'Urrea, també inclosa en el Edificant", ha subratllat Garcia.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana