l'Alcora: Tot llest a l'Alcora per a la posada en marxa de Maig Cermic 2019


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184479_111824/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 24-04-2019
Tot llest a l'Alcora per a la posada en marxa de Maig Cermic 2019

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de l'Alcora ha preparat un programa d'actes molt variat per tal de commemorar la fundaci de la Reial Fbrica del Comte d'Aranda (1 de maig de 1727), que tanta fama ha donat a la capital de l'Alcalatn.
Maig Cermic 2019 arrancar amb 2 plats forts. El primer tindr lloc el 30 d'abril i consistir en una visita al taller Alcora, la Ilustre Cermica. En aquesta, es podr admirar el treball en viu del seu elenc artstic i conixer de la m dels seus promotors l'evoluci del projecte de la Casa Chinesca, destinat a convertir-se en un referent artstic i arquitectnic de l'Alcora, i les novetats que es mostraran en l'exposici de les prximes Festes del Crist.

Es tracta d'una oportunitat nica per descobrir els secrets d'aquesta jove empresa, dedicada a buscar l'excel?lncia en la cermica artstica al ms pur estil de la Reial Fbrica, que en la seua curta trajectria ha aconseguit despertar els elogis unnimes de quants han pogut visitar la seua exposici.

Un altre dels actes destacats arribar l'1 de maig, Dia de la Reial Fbrica, amb l'homenatge a un dels oficis i tradicions ms emotius de l'Alcora, la Rcua Arriera.

D'aquesta manera, en el 292 aniversari de la seua fundaci, es pretn rememorar la callada per crucial tasca de tantes persones que van contribuir a l'xit de l'emblemtica manufactura. Es reconeixer el paper dels llenyaters i arriers amb la recreaci de l'entrada de ?malea? per a la cocci en els forns moruns, i l'eixida de les cavalleries carregades amb la preuada mercaderia cap a les factories o magatzems situats en les principals ciutats d'Europa. En l'esdeveniment participaran l'Associaci Tradicional Recua Arriera de l'Alcora, el Grup de Danses la Font d?Aixart i la Rondalla l'Alcalatn.

Exposicions, conferncies, visites guiades, didctica, rutes patrimonials, jornades ldiques, msica, recreacions, tallers, etc. conformen una programaci que recordar al llarg de les prximes setmanes els 292 anys de l'inici de la Reial Fbrica.

Maig Cermic s una iniciativa coincideix en el temps amb el pas a propietat municipal dels 9.000 m2 de l'antiga Fbrica Gran, un gran pas en la recuperaci del patrimoni histric local que prompte comenar a donar els primers fruits, amb la rehabilitaci i condicionament de l'edifici dels forns moruns de 1798-1805.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana