La Vall d'Uixó: Compromís per la Vall anuncia un pla de residus pioner a la província


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/5/185472_112671/1_M1.jpg
Publicidad
Fotografia /Galeria/2019/5/185472_112671/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/5/185472_112671/3_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 20-05-2019
Compromís per la Vall anuncia un pla de residus pioner a la província


La proposta incorpora la implantació d'un contenidor de fem orgànic i replantejar la recollida de voluminosos

El candidat de Compromís a l'alcaldia de la Vall d'Uixó, Fernando Daròs, ha anunciat hui que una de les principals propostes de la seua formació per a la pròxima legislatura serà la creació d'un pla integral de residus local amb l'objectiu de donar solució al problema dels residus en el municipi i a més fer un pas cap avant per a aconseguir una ciutat més sostenible.

L'alcaldable, a més, es va mostrar orgullós de la labor realitzada durant els últims 4 anys al capdavant de les regidories de Medi Ambient i Agricultura. "En arribar al govern, la regidoria d'Agricultura era un simple epígraf sense contingut de personal ni pressupostari. I Medi Ambient arrossegava després de sí un contracte com el de Secopsa, permanentment judicialitzat, i amb un servei deficient". El cas de l'empresa de recollida de fem ha sigut un de les fites de la gestió de Compromís al capdavant de la Regidoria de Medi Ambient. Els constants litigis judicials amb l'empresa de recollida de fem es van solucionar amb un acord que va suposar la desjudicialización de la relació amb l'ajuntament i, de pas, la recuperació de 750.000 ? en concepte de serveis no prestats.
Per a Fernando Daròs, la bona gestió de Compromís ha permés que l'actual empresa, Fovasa, sí que garantisca un servei correcte: "nosaltres apostem per tindre serveis municipals. Per això hem remunicipalitzat la brigada de parcs i jardins. Però quan és necessari externalitzar algun contracte, és treball de l'ajuntament controlar el correcte compliment de les tasques ". Daròs valora que s'haja renovat part de la flota de l'empresa destinada a neteja urbana i l'organització a l'hora d'actuar en dies marcats com les festes o els actes culturals.

Però des de la coalició insisteixen que el treball realitzat fins ara permetrà una nova legislatura més ambiciosa. I per això una de les proposades estrela de Compromís per la Vall és l'elaboració d'un Pla Integral de Residus Local d'avantguarda a les comarques castellonenques. Es tracta d'una iniciativa que pretén replantejar la recollida de voluminosos (el ?dilluns d'andròmines?) o implantar el cinqué contenidor, el de fem orgànic: "Són decisions, algunes d'elles, que ens vénen d'Europa. Però el que volem és realitzar aquest pla de la mà de veïns i entitats locals. Per això tenim previst un procés participatiu on el resultat siga fruit del consens. Compromís sempre ha sigut diàleg i no perdrem aqueix senyal d'identitat".
A més, el candidat va assegurar que es continuaria incidint en aquelles accions ja iniciades en l'actual legislatura. En concret es va referir al clos de parcs infantils, la recuperació de sendes i camins o la reimplantació de la brigada d'agricultura. "El nostre entorn és patrimoni, però també és cultura, turisme, salut, economia", va assegurar Daròs.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana