La Vall d'Uix√≥: Comprom√≠s per la Vall es felicita per un pacte de govern ¬ęamb l'ADN¬Ľ de la coalici√≥


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186252_113332/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 16-06-2019
Comprom√≠s per la Vall es felicita per un pacte de govern ¬ęamb l'ADN¬Ľ de la coalici√≥
Comprom√≠s per la Vall va fer divendres una valoraci√≥ positiva de l'Acord del Progr√©s que ha arribat amb PSOE i EU. Per a la formaci√≥, el pacte ¬ęrespira l'ADN-Comprom√≠s¬Ľ i crea ¬ęun marc favorable¬Ľ per a treballar en aquells aspectes que considera ¬ęimprescindibles¬Ľ. El pacte, anomenat Acord del Progr√©s, es va signar el passat divendres de vesprada.
Fernando Dar√≤s continuar√† com a segon tinent d'alcalde i ser√† l'encarregat de dur avant la Regidoria de Sostenibilitat i Agricultura. Per a Dar√≤s, fa quatre anys Medi Ambient era una √†rea ¬ęmale√Įda¬Ľ i despr√©s de quatre anys de mandat de Comprom√≠s, s'ha convertit ¬ęen una de les joies de la corona, en paral¬∑lel a la cobejada Conselleria de Medi Ambient¬Ľ. De fet, el pacte del Bot√†nic destaca la sostenibilitat com a primer eix fonamental del nou acord. Per√≤ a nivell local, Sostenibilitat haur√† de treballar colze a colze amb Urbanisme, Educaci√≥ o Turisme.
Segons s'explica des de la formació, alguns dels acords signats són demandes directes de Compromís, com en el cas de la creació d'una Oficina Tècnica de Contractació i Seguiment de Contractes Externalitzats, l'accessibilitat com a eix fonamental de l'urbanisme o l'oferta turística no salvatge, respectuosa amb l'entorn.
Segons explica Fernando Dar√≤s, "durant les negociacions, hem sigut capa√ßos de cedir, per√≤ tamb√© de lluitar per aquelles demandes que ens pareixien fonamentals. Aix√≠, s'ha aconseguit una refer√®ncia expl√≠cita a la necessitat de potenciar el nostre sector agr√≠cola. Tamb√© hem volgut estar en sintonia amb la Conselleria d'Educaci√≥ i continuar augmentat l'oferta educativa de 0 a 3 anys. I per √ļltim, hem pogut incloure un acord per a fomentar la nostra llengua i els nostres s√≠mbols culturals".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana