La Vilavella: El CEIP José Alba guanya el premi 'Joc net' del curs 2016/17 de Pilota a l'Escola


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/5/158090_90729/1_M1.jpg
Publicidad
Fotografia /Galeria/2017/5/158090_90729/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/5/158090_90729/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/5/158090_90729/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/5/158090_90729/5_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vilavella | General | 25-05-2017
El CEIP José Alba guanya el premi 'Joc net' del curs 2016/17 de Pilota a l'Escola

Les instal·lacions esportives municipals de La Bosca a Borriana han acollit durant tot un matí la darrera fase última de l'edició de Pilota a l'Escola corresponent al curs 2016/2017, on s'han trobat tots els col·legis de la província de Castelló participants en la iniciativa. Fins a enguany, el format programava una competició zonal, amb la seua fase final, però com a gran novetat en aquesta edició s'ha suprimit eixa part més competitiva per tal de fer cinc trobades finals, on els xiquets i xiquetes no tenen la pressió pròpia d'una competició i on segur, poden gaudir de moltes més partides que amb l'anterior format.
No han volgut perdre's l'esdeveniment l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor d'esports, Vicent Granel, el president del CPV Borriana, Guillermo Sanahuja, i el vicepresident de la FPV a Castelló, Pedro López.
La Federació també ha atorgat en aquesta jornada lúdico-festiva el premi "Joc Net" en col·laboració amb la Fundación Trinidad Alfonso al col.legi José Alba, per seu treball en la promoció dels valors i l'esportivitat en la pilota.
Els col.legis participants en la jornada han sigut: José Alba de La Vilavella, Carles Selma de Castelló, i els centres de Borriana La Consolació, Illes Columbretes i Pare Vilallonga, que han pogut gaudir de les 5 pistes habilitades en el Poliesportiu de La Bosca. A més han gaudit de tallers de tot tiputs i jocs en format gegant instal·lats a l'exterior del pavelló. Al voltant de 200 alumnes han gaudit en esta ocasió de la pilota valenciana, i han aprofundit més els coneixements que ja atresoren després del pas dels tècnics federatius per les seues escoles i que hui els han tornat a acompanyar.
Tal com han coincidit en assenyalar l'alcaldessa i el regidor d'Esports, “de nou obrim les nostres instal·lacions esportives a aquelles iniciatives que fomenten la pràctica esportiva, el coneixement de la cultura pròpia i la recuperació de la Pilota com l'esport més emblemàtic dels valencians i valencianes, per això estem molt satisfets de vore com han gaudit els xiquets i xiquetes tant de Borriana como de les poblacions veïnes”.
Després d'aquesta jornada, el dia 30 serà el torn pel Poliesportiu Municipal de Massalfassar, a l'Horta Nord, al que seguiran el dia 1 de juny Piles a La Safor, el 6 del mateix mes la ciutat d'Ontinyent, en La Vall d'Albaida, per a finalitzar el cicle de trobades el dia 8 de juny al Poliesportiu Guillermo Amor de Benidorm, a la Marina Baixa.
Es plantegen així unes jornades de convivència entre diferents centres, arribats de diverses poblacions on els més joves se n'adonen que en la resta d'escoles també es juga a pilota. Les trobades aniran acompanyades de sorpreses, com la presència de Mapi, la mascota de la pilota (que s'ha fet realitat gràcies al segon premi Emprèn Esport de la Fundació Trinidad Alfonso d'esta edició) en totes elles. A més de pilota, els més joves gaudiran també d'una sèrie d'activitats paral·leles -com ho han fet a Borriana- que faran les seues delícies en els moments que no tinguen partides per a disputar.