Les Alqueries: Acoa i l’Ajuntament de les Alqueries es reuneixen per a tractar la taxa de reciclatge


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/163613_94321/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 28-09-2017
Acoa i l’Ajuntament de les Alqueries es reuneixen per a tractar la taxa de reciclatge

L’associació de comerciants de les Alqueries (Acoa) i alguns dels seus associats i l’Ajuntament s’han reunit per a tractar l’augment de la taxa de reciclatge. Aquest any els comerciants han tingut que pagar el doble del que van pagar en 2016. Desprès de diverses reunions amb el president del consorci, s’ha arribat a un acord per a no pujar la taxa i repercutir-ho a les grans empreses. L’alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara, afirma que “aquesta reunió és molt important per a nosaltres perquè volem solucionar els problemes de la ciutadania. A més, ens congratula que s'haja pogut solucionar aquest problema per als xicotets comerços del municipi que són la majoria en el nostre municipi”.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, va ser qui va proposar una modificació en la taxa de reciclatge a través de les recomanacions o propostes de la resta d'alcaldes. Des del govern municipal, s’han mantingut diverses reunions amb el president del consorci, Francisco Salt, fins que s’ha arribat a l’acord de repercutir aquest augment a les grans empreses i reduir-ho a les xicotetes empreses. Esther Lara declara que “des de la regidoria es celebra que es penalitze a aquells que més residus generen i es deixe descansar els malparats comptes dels comerciants”.

D’altra banda, també s'està estudiant la modificació de la taxa del fem de les Alqueries en 2018 i que entraria en vigor en 2019. Esther Lara, explica que “els veïns estan cansats de rivalitats polítiques, el que ells volen són solucions als seus problemes i eixe és l’objectiu que haurien de tindre tots els partits polítics, estiguen en la oposició o en el govern. Nosaltres, des del govern municipal que presidisc, anem a escoltar sempre a la ciutadania, en aquest cas, hem estat atentes i atents al que ens ha proposat Acoa i anem a intentar fer possibles les seues reivindicacions”.