Les Alqueries: Compromís per les Alqueries lamenta que el PSOE convoque el ple el Dia de la Dona


 
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 08-03-2018
 

Betlem Albero: «Vam demanar als socialistes que avançaren o retardaren el ple, com s’ha fet en altres ocasions i per diversos motius, però s’hi negaren i votaren amb PP i Ciutadans».
El 8 de març es commemora el Dia de la Dona Treballadora. Enguany, a aquesta convocatòria, s’ha afegit una vaga per reivindicar la igualtat salarial entre dones i hòmens, a més de denunciar la violència masclista, les dificultats per compaginar la vida laboral i familiar, etc..
La convocatòria de vaga a temps parcial ha tingut el suport dels sindicats i la resta de forces progressistes, com el PSOE.
Des del grup municipal de Compromís per les Alqueries es va proposar, a la resta de partits, avançar o retardar el ple perquè coincidia amb el 8 de març. Segons Betlem Albero, d’esta manera «preteníem que quedara constància que l’Ajuntament es posiciona i dona suport institucional a la vaga feminista».
PP i Ciutadans es van negar a donar suport a la vaga. Segons la portaveu de Compromís, «la sorpresa va ser que el PSOE, una vegada més, votava amb la dreta i s’allunyava de la posició que ha defensat al País Valencià i a escala estatal».
Albero ha indicat que «es tractava d’una qüestió de voluntat política, perquè és l’equip de govern, a través d’alcaldia, qui pot canviar la data dels plens, com s’ha fet en altres ocasions i per altres motius».
Des de Compromís han lamentat que els socialistes continuen «amb el seu viatge imparable a la dreta, rebutjant tot allò que proposa Compromís i així acontentar Ciutadans, el seu soci de govern».
Betlem Albero ha afirmat que la coalició seguirà defenent a les Alqueries els principis que identifiquen Compromís: el valencianisme, els valors progressistes, l’ecologisme «i ara, més que mai, el feminisme». L’edil, finalment, ha explicat que no assistirà al ple perquè secunda la vaga.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana