Les Alqueries: L'Ajuntament de les Alqueries planteja rehabilitar l'antic parvulari per tal d?ubicar all la Unitat de Respir


 
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 19-07-2018
 

L'Ajuntament de les Alqueries ha plantejat rehabilitar les installacions de l'antic parvulari per a poder traslladar a la Unitat de Respir per a Malalts d'Alzheimer que actualment compta amb quasi una quinzena d'usuaris. Aquestes obres es finanaran mitjanant la segona fase del Pla 135, amb un pressupost de 90.900?. Esther Lara, alcaldessa de les Alqueries, explica que ?la Unitat de Respir necessita aquest nou espai per a assegurar els seus serveis a un major nombre de persones, ja que la gran acceptaci que ha tingut la iniciativa ha portat fins a les installacions un volum d'usuaris major que en altres municipis i que ha superat, amb escreix, les previsions ms optimistes?.

La Unitat de Respir es va posar en funcionament fa un any i en sol sis mesos va ampliar el seu horari a matins i vesprades. A ms, el nombre d'usuaris s'ha quadruplicat i continua creixent. ?Per aquest motiu, volem augmentar les capacitats d'aquest servei municipal, per a assegurar el benestar i qualitat de vida dels nostres vens, i ms de tot aquell que est vivint aquestes malalties en algun familiar?, afirma Esther Lara que afig que ?les administracions hem de dur a terme accions responsables de govern i, per a a, hem d'aprofitar els recursos dels quals disposem. Pensem que les antigues installacions del parvulari poden albergar, amb unes xicotetes reformes que s'ajusten al pressupost que tenim en el pla 135, aquest centre que gestionem conjuntament amb l'Associaci de Familiars d'Alzheimer i no far falta una gran inversi en la creaci de noves dependncies. No entenem ni compartim la postura d?altres grups poltics que demanen enderrocar un edifici que, amb canvis, encara pot donar servei?.

L'alcaldessa conclou que ?aquest equip de govern est treballant per un projecte a llarg termini, del que solament hem superat la primera fase, amb canvis substancials en la gesti municipal, com la remunicipalitzaci del poliesportiu i els serveis de jardineria, per a assegurar millors serveis. No obstant a, tots els canvis porten els seus inconvenients, sobretot en els trmits burocrtics de l'administraci. Per tot a estem treballant perqu tots aquests desajustaments se solucionen com ms prompte millor para d'aqueixa manera, donar el servei que es mereixen els nostres vens?.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana