Les Alqueries: Compromís per les Alqueries lamenta que el PSOE «s'opose» a rehabilitar el Replà


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/3/182737_110335/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 02-03-2019
Compromís per les Alqueries lamenta que el PSOE «s'opose» a rehabilitar el Replà

Betlem Albero: «Aprovem en junta de portaveu destinar els diners del Pla 135 al Replà. Posteriorment els socialistes presenten una moció al ple per canviar l'ús d'eixa partida sense tindre en compte alllò acordat inicialment».

Betlem Albero ha criticat que l'equip de govern «actue per lliure, sense tindre en compte l'oposició, ja que en la junta de portaveus es va aprovar destinar la partida pressupostària del Pla 135 a rehabilitar el Replà». Segons la regidora de Compromís, els socialistes presentaren al ple, «sense cap consens previ», una proposta totalment diferent respecte a l'ús dels diners del Pla 135. «Damunt esperen que la resta de grups els aprovem eixa proposta, no acordada, quan són els socialistes els que trenquen un acord previ de la junta de portaveus».

La portaveu del grup municipal de Compromís ha acusat els socialistes «de mentir» quan afirmen que les obres del Replà «serien pagades en la seua totalitat pels Fons Feder de la Unió Europea: «No és cert, l'Ajuntament hauria d'aportar una quantitat si s'usaran els Fons Feder per al Replà. A més, eixa quantitat – i que prové del Pla 135- és la que acordarem per unanimitat al darrer ple destinar al Replà».

D'altra banda, Xavier Balaguer ha recordat que el Replà «forma part de la història viva» de les Alqueries. L'exregidor de Patrimoni ha explicat que «durant el temps que vam formar part de l'equip de govern vam treballar per impulsar la rehabilitació.

Segons Balaguer, «des que els socialistes ens expulsaren de l'equip de govern, deixen de banda un lloc tan emblemàtic per al nostre poble. Quan tots els grups acordem que cal actuar urgentment, de nou apareixen excuses de mal pagador per retardar una intervenció tan necessària».

Des de Compromís han volgut aclarir que «no tenim res en contra» de les millores proposades pes socialistes a l'avinguda Via Augusta i a l'avinguda de Mossé Juan Miralles. La coalició considera que aquestes obres s'han d'executar «amb les partides corresponents i no restant diners a projectes ja acordats anteriorment».

Betlem Albero ha lamentat l'actitud «infantil» dels socialistes: «Ens acusen d'estar en contra del poble si no donem suport a les seues propostes, quan són ells els que es troben en minoria i trenquen els acords de la junta de portaveus». La portaveu del grup municipal de Compromís ha assenyalat que «les majories absolutes formen part del passat i esperem que no tornen. Ara per ara, a l'hora de governar, s'ha de dialogar i pactar».

Per la seua banda, Xavier Balaguer ha afirmat que «a Compromís ens trobem oberts al diàleg, com sempre, i mantindrem aquesta posició després de les eleccions de maig». L'edil ha conclòs que els socialistes han de triar si volen un govern «amb la dreta neoliberal i centralista de Ciutadans o per contra desitgen, com el govern del Botànic a la Generalitat, un pacte de progrés i valencianista».

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana